Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dokad, Lewise?

Jedno pitanje dominira Formulom 1 u ovom trenutku više od svih ostalih

Mercedes već godinama dominira Formulom 1 i toj dominaciji ne nazire se kraj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I ove je godine Mercedes pokorio konkurenciju u Formuli 1 osiguravši naslov prvaka i u vozačkoj i u konstruktorskoj konkurenciji.

Dvije utrke prije kraja i matematički je Lewis Hamilton nedostižan prvom pratitelju koji je, gle čuda, njegov momčadski kolega Valtteri Bottas.

Ove se nedjelje na Interlagosu vozi Velika nagrada Brazila, uoči koje je glavno pitanje u oktanskom cirkusu dokad će se Hamilton utrkivati.

Dokad će Hamilton voziti?

Britanac koji sad ima već šest naslova prvaka i još mu samo jedan nedostaje do poravnanja s Michaelom Schumacherom po broju titula, u siječnju će proslaviti 35. rođendan. Ugovor s Mercedesom veže ga do kraja 2020., u ovom trenutku još uvijek nije potpisao novi, ali uskoro bi i to trebalo biti riješeno.

"Ne tako davno potpisao sam ugovor, a već moram pregovarati o uvjetima novog. Već sam navikao na to, mislim da sam relativno dobar pregovarač. Budimo iskreni, neće to biti nešto naročito stresno, iako uvijek želite isprobati i shvatiti kako iz toga što radite možete izvući maksimalnu korist. Treba mi malo vremena za razmišljanje, ja sam tip koji izvan staze ne voli žuriti", izjavio je Hamilton.

Iz ovih njegovih riječi može se iščitati da će potpisati novi ugovor, ali pod novim, boljim uvjetima. On trenutačno zarađuje 50 milijuna dolara godišnje, nedvojbeno je glavna faca, na neki način i zaštitni znak Formule 1, pa ne čudi što će pokušati iskamčiti još veću plaću.

Za sve nas koji želimo izjednačenost i napetost u F1 ostanak Hamiltona na stazi još neko vrijeme mogao bi značiti dodatno ubijanje neizvjesnosti, tim više ako se Ferrari i Red Bull drastično ne poprave i budu brži nego sad kad zaostaju preko 200 odnosno preko 300 bodova u poretku konstruktora, a njihovi vozači bore se za utješnu nagradu - treće mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider