Automoto
SPORTOVI
Automoto
a gdje će vettel?

Poznato ime nasljednika Sebastiana Vettela u Ferrariju? "Razgovori su u završnoj fazi"

Sebastian Vettel neće više sjediti u bolidu Ferrarija, a prema pisanju španjolskih, britanskih i talijanskih medija poznat je i njegov nasljednik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski vozač Carlos Sainz u pregovorima je s momčadi Ferrarija i najbliži da od sljedeće sezone bude angažiran kao zamjena za Nijemca Sebastiana Vettela, dok bi Australac Daniel Ricciardo u takvom raspletu mogao sjesti za upravljač McLarena umjesto Sainza, prenose brojni talijanski, španjolski i britanski mediji.

Ferrari je u utorak objavio da se na kraju 2020. rastaje sa Sebastianom Vettelom nakon šestogodišnje suradnje, što je pokrenulo lavinu špekulacija o budućnosti pojedinih vozača kojima također prestaju obveze prema momčadima na kraju ove godine.

Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Mario Mandžukić i Duje Ćaleta-Car (Photo: Petar Glebov/PIXSELL) Za ovom dvojicom danas luduju djevojke, pogledajte ih kad su bili cimeri kao klinci divider

Prema nekim izvorima 25-godišnji Sainz i Ferrari su već u završnoj fazi pregovora. Tridesetogodišnji Daniel Ricciardo je u posljednjoj godini ugovora s Renaultom, s kojim se povezuje Španjolac Fernando Alonso koji je na kraju 2018. napustio Formulu 1. Alonso je upravo vozeći bolid Renaulta osvojio naslove svjetskog prvaka 2005. i 2006.

"Mogu zamisliti scenarij u kojem Sainz ide u Ferrari, Ricciardo završava u McLarenu, a svoje sjedalo u Renaultu ostavlja Alonsu", izjavio je nekadašnji britanski vozač Martin Brundle, a danas komentator utrka Formule 1 za Sky Sports.

gol expired Sportsko-ljubavna priča: Napustio prvaka Europe kako bi igrao u istom gradu s djevojkom divider

Sainz je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u ukupnom redoslijedu, a osvojivši treće mjesto na Velikoj nagradi Brazila donio je McLarenu prvo mjesto na pobjedničkom postolju od 2014. Ono što Španjolcu još nedostaje u biografiji je pobjeda, a s 22-godišnjim Monegašaninom Charlesom Leclercom činio bi jednu od najmlađih i najdarovitijih kombinacija u formuli 1.

Ostaje za vidjeti i što će na kraju sezone učiniti četverostruki svjetski prvak, 32-godišnji Nijemac Sebastian Vettel, koji je u svom priopćenju dao naslutiti da bi mu ovo mogla biti i posljednja godina za upravljačem u Formuli 1.

gol expired Urnebesni razgovor talijanskih ikona: "Sjećaš se gola Hrvatskoj? Pravio sam se da sam dirao loptu" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider