Automoto
SPORTOVI
Automoto
posebna dozvola

Belgija dopustila održavanje legendarne F1 utrke unatoč zabrani velikih događaja

Čak 165 tisuća karata je prodano za utrku, a novac će morati vratiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Belgije moći će se održati bez gledatelja 30. kolovoza na stazi Spa-Francorchamps, iako je u toj zemlji zbog pandemije koronavirusa na snazi zabrana održavanja velikih događaja do 31. kolovoza, objavile su u petak lokalne vlasti.

Valonski Ministar-predsjednik Elio Di Rupo je izjavio da se utrka Formule 1 na Spa Francochamp "može održati bez gledatelja kao i svi popratni događaji koji joj prethode".

gol expired Ferrari potvrdio zamjenu za Vettela: Španjolac sjeda u bolid slavne talijanske momčadi divider

Ta mjera dolazi u obzir "samo ako se poštuju mjere distance među ljudima kao i higijenske i sanitarne mjere".

Sada kada su belgijske vlasti dale zeleno svjetlo, Spa Grand Prix, organizator utrke, planira pregovarati s Liberty Media koji je zadužen za globalnu promociju F1 kako bi se pokrio financijski gubitak uzrokovan odsustvom gledatelja. Naime, kako javlja agencija Belga, prodano je gotovo 165.000 ulaznica za ovu utrku.

gol expired Vettel se oglasio nakon objave da napušta Ferrari i objasnio gdje je puklo divider

Iako još ni jedan datum službeno nije objavljen kao datum nastavka sezone Formule 1, postoje planovi da prva utrka bude ona u Austriji na stazi Spielberg 5. srpnja, također bez gledatelja.

Pandemija koronavirusa je ozbiljno poremetila cijelu sezonu Formule 1 koja je trebala krenuti 15. ožujka. Prvih deset utrka je otkazano (VN Australije, VN Monaca i VN Francuske) ili odgođeno do daljnjega (Bahrain, Kina, Vijetnam, Nizozemska, Španjolska, Azerbajdžani Kanada).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider