Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sve mu se poklopilo

Prva i jedina pobjeda u karijeri: Čovjek poznat po "vlakićima" prije 16 godina odvezao utrku života

Na današnji dan prije 16 godina talijanski vozač slavio je na ulicama Monte Carla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije 16 godina na današnji dan, 23. svibnja 2004., svoju prvu i jedinu pobjedu u Formuli 1 ostvario je Jarno Trulli.

Ovaj talijanski vozač u oktanskom cirkusu je proveo punih 15 sezona, od 1997. do 2011., a jedini put kad je kroz cilj prošao prvi bilo je na Velikoj nagradi Monaca 2004.

Budući da je VN Monaca ulična utrka koja ne ostavlja puno prostora za pretjecanje, veliki preduvjet za ostvarivanje dobrog rezultata na utrci su što bolji plasman u kvalifikacijama odnosno što bolja startna pozicija.

A tu je Trulli napravio najbolji mogući posao jer je sa svojim Renaultom izborio pole-position.

Kad je utrka krenula, obranio je svoje prvo startno mjesto do prvog zavoja i poveo. Vodio je sve do prvih ulazaka u boks kada ga je prestigao Michael Schumacher, ali legendarni Nijemac se sudario s Juan Pablom Montoyom i morao je odustati što je Trulli iskoristio i preuzeo vodstvo koje do kraja više nije ispuštao. Jenson Button ga je pratio u stopu, ali Talijan se uspješno obranio i trijumfirao.

Trulli je u svojoj karijeri ostvario tu jednu pobjedu i ukupno se 11 puta penjao na pobjedničko postolje, ali nekako je ostao najpoznatiji po čuvenim "vlakićima" koje je znao "formirati" u sredini poretka. Radi se o onim situacijama s brojnih utrka kada bi se iza njega stvorila kolona od nekoliko bolida koji bi imali evidentno veću brzinu od Trullija, ali ga ne bi uspijevali prestići.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider