Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Superbrzi finiš

Zlatna braća Sinković za Novu TV: "Cilj je olimpijsko zlato 2020., ali sad prvo idemo po svjetsko"

Prelaskom u novu disciplinu ništa se nije promijenilo - Martin i Valent Sinković nastavljaju dominirati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Martin i Valent Sinković iz Glasgowa su se vratili s europskim zlatom oko vrata u dvojcu bez kormilara, a u zagrebačkoj zračnoj luci ih je dočekao reporter Nove TV Stipe Antonijević.

Red je da damo starijem bratu prednost. Valente, što se tiče samog finala, zaista dramatična utrka, u zadnjih 500-tinjak metara ste ušli treći.

"Pa je da, na kraju se dogodilo da su četiri posade ušle skoro poravnate tako da je bilo jako zanimljivo. Nije nam bilo u planu naravno, ali smo rekli na ulasku u zadnjih 700 metara da moramo dati sve od sebe i ne smijemo ostavljati za kraj. I evo isplatilo, Francuzi su bili stvarno jako dobar protivnik, super su išli, svaka im čast tako da smo morali dati 100 posto od sebe da bi pobijedili."

Zbog Martinovih problema bili ograničeni s treninzima

Martine, vi ste u samim pripremama imali dosta problema s leđima. Odakle ste izvukli snagu da nam, kao na Mundijalu u Rusiji, Francuzi opet ne uzmu zlato na velikom natjecanju?

"Pa da, evo, to je počelo još prije četiri-pet tjedana, a Luzern sam morao otkazati. Nisam bio na 100 posto zato jer nisam mogao teretanu raditi i još neke stvari na vodi, tako da smo bili dosta ograničeni u treningu, ali eto, uspjeli smo izvući najbolje od toga."

Prije nešto više od godinu i pol dana ste napravili nešto što se rijetko viđa u profesionalnom sportu. U dvojcu na pariće bili ste apsolutni vladari, imali europsko, svjetsko i olimpijsko zlato, a onda ste jednostavno bacili jedno veslo i prešli u dvojac bez kormilara. Kako to?

"Eto, i vaše pitanje je jedan od razloga, zato jer se to stvarno rijetko viđa. U veslanju nema te posade koja je osvojila i jedno i drugo zlato u dvije discipline, i europsko i svjetsko i olimpijsko. To nam je veliki izazov i poticaj koji nam je trebao jer smo sve osvojili. Stvarno smo zadnjih godinu i pol trenirali mukotrpno, i fizički i psihički, jer nam se bilo teško opustiti. Ide na bolje svakim danom i svakim novim kilometrom pa smo jako optimistični za budućnost", rekao je Valent Sinković.

"Sad se koncentriramo na Svjetsko prvenstvo"

Prilika za novi cilj dolazi jako brzo, ali pretpostavljam da su vama glavni cilj Tokio 2020. i olimpijsko zlato.

"Pa je, definitivno, ne možemo skrivati da je glavni cilj zlato u dvojcu bez kormilara u Tokiju 2020., ali sad se koncentriramo na Svjetsko prvenstvo i to je prvi cilj kojeg trebamo ostvariti", kazao je Martin Sinković.

I za kraj, svi mi koji imamo brata znamo da na svako toliko dobrih dana dođe onaj jedan loš. S obzirom koliko ste vremena proveli skupa proteklih godina, je li dosadite jedan drugom?

"Normalno kad smo toliko dugo zajedno da nekad se i posvađamo i poludimo, ali to kratko traje. Zapravo je jako čudno koliko toga ima s obzirom koliko stresnih situacija prolazimo zajedno. Dišemo zajedno jedan za drugog, radimo jedan za drugog i mislim da nam je to što smo braća samo velika prednost", poručili su Sinkovići.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider