Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Hrvati su nam slični'

VIDEO Turčin koji je izludio Roberta Carlosa tehnicira u klizaljkama i govori o Biliću!

Sve je spremno za početak 47. Zlatne piruete, najstarijeg klizačkog natjecanja na svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I ove godine očekuje nas bogat program, s nekoliko sjajnih natjecatelja. Posebnu pozornost izazivaju Ilhan Mansiz, nekadašnji turski nogometni reprezentativac koji je zabijao i na Svjetskom prvenstvu 2002., a zapamćen je i po finti koju je prodao Roberto Carlosu, te prekrasna Finkinja Kiira Korpi, po mnogima najljepša klizačica svijeta.

Kiira Korpi, 26-godišnja je Finkinja, trostruka osvajačica medalja na Europskim prvenstvima. Sutra je očekuje prvi nastup nakon dvogodišnje stanke zbog ozljede i sretna je što će se to dogoditi baš na Zlatnoj pirueti.

"Zanimljivo je to što sam ja svoj prvi inozemni nastup imala baš ovdje, kad mi je bilo 11 godina. Sada, 15 godina poslije vraćam se nakon ozljede i drago mi je što sam tu", kaže Korpi i dodaje:
"Ovo je moj peti ili šesti nastup u Zagrebu, pa znam da su ljudi vrlo prijateljski nastrojeni, ali i da je jezik pomalo smiješan."

Kiiru mnogi smatraju najljepšom klizačicom svijeta. Prati je nadimak "Ledena princeza", iako zapravo djeluje vrlo sramežljivo.
"Da, ne može odmoći ako lijepo izgledaš na ledu jer je u našem sportu estetika vrlo važna, ali, isto tako, moraš znati klizati.“

Dobivate li mnogo ponuda za brak?
"Ne. Barem nisam dosad...", smije se lijepa Finkinja.

Ilhan Mansiz: Bilić se sjajno uklopio jer su Hrvati i Turci sličan narod

Na ovogodišnjoj pirueti prvi put nastupit će i Ilhan Mansiz. Nekadašnji turski nogometni heroj koji je na Svjetskom prvenstvu 2002. zabio tri pogotka, od kojih je dva postigao u borbi za broncu protiv Južne Koreje. S 33 godine zaljubio se prvo u partnericu, pa onda u klizanje.

"Imao sam 8 operacija koljena i morao sam završiti nogometu karijeru. Upoznao sam nju i evo nas - sada kližemo zajedno", kaže Mansiz.

Dvije sezone zabijao je i za Bešiktaš, koji danas vodi naš Slaven Bilić.

"Bilić se sjajno uklopio jer su Hrvati i Turci sličan narod. I mi želimo uspjeh iste sekunde kao i vi. Radi sjajan posao i može osvojiti prvenstvo."

On i partnerica daleko su od nekih ozbiljnijih uspjeha.
"Mi samo ljudima želimo pokazati da nikad nije kasno za novi početak, ako vjeruješ u sebe."
Iako to znači i drastičnu promjenu, kao što je skok iz kopački u klizaljke.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider