Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S kim nakon skupine?

VIDEO Hrvatska je oslabljena, ali i takva može u borbu za medalje

Svjetsko rukometno prvenstvo je pred Kaubojima u čijim redovima nema nekolikio

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon one čudesne europske bronce u Poljskoj, pa olimpijskog razočaranja u Rio de Janeiru, hrvatska rukometna reprezentacija putuje na Svjetsko prvenstvo.

I opet - oslabljena! Ozlijeđeni su: najbolji desni vanjski Kopljar, najbolji pivot Marić, pa još Slišković, Pavlović...

A izostavljeni (bilo na vlastiti zahtjev, bilo odlukom izbornika): Čupić, Alilović, Vori...

Što kažu kladionice? Uvjerljivo najveći favorit je domaćin Francuska! Ima čak 40 posto izgleda za novo zlato. Ostali zaostaju: Danska sa 17 posto, pa Španjolska i Njemačka s oko 12 posto. Hrvatska je na petom mjestu, s oko šest posto izgleda i prema tome bi i polufinale Kauboja bilo uspjeh.

Uostalom, pogledajte podjelu medalja na posljednja tri natjecanja. Francuska je najuspješnija sa zlatom i srebrom. Zatim Njemačka, sa zlatom i broncom. Danska ima jedno zlato, Španjolska i Katar srebro. Pa tek onda Poljaci i mi, s po jednom broncom.

Prvu utakmicu Hrvatska igra u petak protiv Saudijske Arabije s početkom u 20:45.

U našoj skupini, tu su još i Njemačka, Mađarska, Bjelorusija i Čile. Dalje idu četiri najbolja, i odmah se igra osmina finala, na ispadanje, a križamo se sa skupinom u kojoj je također prilično očito tko su autsajderi, a tko bi trebao proći dalje.

Ako ne budemo prvi u skupini, u četvrtfinalu navjerojatnije na Španjolce

Po ovakvoj projekciji, u osmini finala čekao bi nas Katar ili možda Švedska, pa onda u četvrtfinalu vjerojatno Španjolska. Važno je i ovo: ako osvojimo prvo ili drugo mjesto u skupini, do polufinala izbjegavamo i Francusku i Dansku!

A ako pokušamo maksimalno pojednostavniti: da bi Hrvatska ušla u polufinale i borbu za medalje, recept je ovaj - trebamo pobijediti sve na papiru slabije ekipe i barem jednog od favorita (Njemačku u skupini ili Španjolsku u četvrtfinalu).

Nije lako, ali takav recept ne čini se baš tako teško ostvariv!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider