Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U sporijem ritmu

Hrvatska s pobjedom protiv Crne Gore odlazi na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 24:22 u posljednjoj pripremnoj utakmici za Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj pripremnoj utakmici za Svjetsko rukometno prvenstvo rukometaši Hrvatske u ponedjeljak su u Umagu na Croatia Cupu svladali Crnu Goru sa 24-22 (11-7).

Nakon što su Tunisu zabili 35 golova, hrvatski rukometaši protiv Crne Gore nisu bili tako raspoloženi. "Kauboji" su stalno bili u prednosti, u prvom dijelu u nekoliko navrata imali su tri pogotka viška, a u nastavku do četiri gola prednosti.

U prvom poluvremenu najraspoloženiji je bio Luka Cindrić sa pet golova, dok se u drugom dijelu istaknuo Zlatko Horvat sa sedam pogodaka.

Na kraju, Horvat sa osam i Cindrić sa šest golova bili su najefikasniji u redovima Hrvatske, dok su kod Crne Gore najbolji bili Nemanja Grbović sa šest i Vladan Lipovina sa pet pogodaka.

Dan ranije Hrvatska je pobijedila Tunis sa 35-30, dok su u subotu Crna Gora i Tunis odigrali 31-31.

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja. Hrvatska se nalazi u skupini C sa Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom, a četiri najbolje reprezentacije plasirat će se u osminu finala SP-a. Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Saudijske Arabije u petak, 13. siječnja.

Što može Hrvatska na rukometnom SP-u u Francuskoj?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider