Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvo veliko natjecanje

Senzacija Svjetskog prvenstva: Mladi Norvežanin potpuno šokirao favorite

Nakon impresivnog starta utrke vjerojatno su svi mislili da će pasti, ali on je izdržao i uzeo zlato.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norvežanin Karsten Warholm (21) senzacionalni je svjetski prvak na 400 metara s preponama. On je na svom prvom velikom seniorskom svjetskom natjecanju, atletskom SP u Londonu, stigao do velike pobjede krenuvši punom snagom od samoga starta te je u završnim metrima uspio odoljeti naletima konkurencije.

Mladi je Norvežanin već nakon 100-tinjak metara imao dva koraka prednosti u odnosu na ostatak finalista, a s tom je prednosti ušao i u posljednjih 100 metara. Tada su ga konkurenti počeli dostizati, no nisu ga uspjeli i prestići.

Warholm je ciljem prošao u vremenu od 48.35 sekundi, 14 stotinki je zaostao srebrni turski reprezentativac Yasmani Copello, a 27 brončani Amerikanac Kerron Clement.

Rođeni Kubanac Copello je lani osvojio naslov europskog prvaka u Amsterdamu i broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Iskusni Clement bio je glavni kandidat za zlato, on je u London stigao s drugim rezultatom na svijetu ove godine i kao aktualni olimpijski pobjednik, a u Londonu je pokušao osvojiti i treći naslov svjetskog prvaka nakon što je bio najbrži još u Osaki 2007. i Berlinu 2009.

REZULTATI:

1. Karsten Warholm (Nor) 48.35
2. Yasmani Copello (Tur) 48.49
3. Kerron Clement (SAD) 48.52
4. Kemar Mowatt (Jam) 48.99
5. TJ Holmes (SAD) 49.00
6. Juander Santos (Dom. R) 49.04
7. Abderrahmane Samba (Kat) 49.74
8. Kariem Hussein (Švi) 50.07

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider