Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatno izdanje

Senzacija Vujovićeve Slovenije: Španjolska neće u Rio?!

Osim onog u Danskoj, igraju se još dva kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se igra u švedskom Malmöu Slovenija je u prvom kolu pobijedila Španjolsku 24:21.

Sosedi, čiji je izbornik trener PPD-a Zagreb Veselin Vujović, priredili su veliko iznenađenje protiv Španjolaca, aktualnih europskih viceprvaka, realiziravši time najavljivanu osvetničku misiju.

Bila su to dva potpuno različita poluvremena - u prvom ništa nije dalo naslutiti da bi Slovenci mogli slaviti, a do odmora je Španjolska stekla solidna četiri gola prednosti (16:12).

Međutim, u nastavku je Slovenija prezentirala fenomenalnu obranu, primili su samo pet golova, postigli ih 12 i stekli dva kapitalna boda.

Drugi je ovo odličan rezultat za Vujovića u kratkom roku, nakon što je krajem ožujka uveo PPD Zagreb u četvrtfinale Rukometne lige prvaka.

Strijelce slovenske reprezentacije predvodio je Jure Dolenec sa šest pogodaka, a Gašper Marguč je postigao pet. Gorazd Škof je obranio 10 udaraca, za razliku od španjolskog vratara Pereza koji je imao tek četiri obrane. Kod Španjolaca je sa šest pogodaka najefikasniji bio Valero Rivera.

S obzirom da će i s ovog kvalifikacijskog turnira, baš kao i iz Herninga, u Rio de Janeiro se plasirati dvije najbolje reprezentacije, jasno je da je ovakvim ishodom Španjolska u izuzetno delikatnoj situaciji. Osim Slovenije i Španjolske, u Malmöu Olimpijske igre pokušavaju izboriti i domaćin Švedska te autsajder Iran.

Potpuno je jasno da će Španjolska, ako želi u Rio, morati pobijediti Švedsku u posljednjem kolu. Ovisno o ishodu subotnjeg ogleda Slovenija - Švedska, Španjolci će znati s koliko golova razlike moraju slaviti.

Malmö, OI kvalifikacije - 1. kolo:

Slovenija - Španjolska 24:21

Švedska - Iran 34:19

U SUBOTU

Španjolska - Iran (16:15)

Švedska - Slovenija (18:30)

Gdanjsk, OI kvalifikacije - 1. kolo:

Tunis - Čile 35:29

Poljska - Makedonija 25:20

U SUBOTU

Makedonija - Tunis (18:30)

Poljska - Čile (20:30)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider