Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Gimnastika je u usponu"

Seligman ekskluzivno za Novu TV otkrio što ga je dovelo do europskog srebra

Robert Seligman i ostali hrvatski gimnastičari imaju apsolutno sve što im treba za nastavak uspješnog rada i postizanje vrhunskih rezultata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni hrvatski gimnastičar Robert Seligman postao je doprvak Europe u konju s hvataljkama. I da stvar bude još posebnija, kaže da gimnastika raste zbog sjajnog rada saveza i privatnih ulaganja. S njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban.

Sjajni Osječanin 10 je godina čekao na novu europsku medalju i isplatilo se.

"Ponosan sam i moram reći da me ona klasična sportska upornost dovela ovdje. Nisam odustajao nakon što sam nekoliko puta osvojio 4. mjesto, a za to se moram zahvaliti svojim trenerima Tomislavu Mađareviću i Borisu Ćulinu koji su vjerovali u mene", rekao je Seligman.

Filip Ude je odveo našu gimnastiku na naslovnice na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Uz Udea i Seligmana vrhunske je rezultate radio Mario Možnik, a Tin Srbić je svijet zadivio prošle godine.

"Unazad 15 godina hrvatska gimnastika je konstantno u svjetskom i europskom vrhu. Okitili smo se s nebrojeno medalja s europskih i svjetskih prvenstava i s olimpijskih igara. Imamo aktualnog svjetskog prvaka Tina Srbića. Ova moja medalja je samo nastavak niza medalja", kazao je Seligman.

Konačno je olakšan i put do olimpijskih igara. Ako Seligman dođe u finale svjetskog prvenstva, izborit će vizu za Igre, a može se i lakše - kroz Svjetski kup.

"Olimpijske igre su moj san, ali ne da tamo odem kao turist i sudionik. Želim među zadnjih 8, pa u borbu za medalju. Sada su se i pravila olakšala".

Za razliku od mnogih sportova gimnastičari su svojim savezom prezadovoljni. I ne samo savezom nego i privatnicima koji ulažu u ovaj predivan sport.

"Pa može se reći da cvjetaju ruže. Naš savez je zadnjih osam godina sjajno uređen, ništa nam ne nedostaje. Imamo fantastične uvjete. Od opreme, smještaja, hrane svega što nam treba", otkrio je Seligman.

Imaju sve što im treba i ne traže kruha preko pogače. Jer gimnastika se ne gleda kroz novac.

"Može se živjeti dostojno ali ne može se obogatiti. No to nije ni smisao. Gimnastika je više od sporta, graniči s umjetnošću i ona nas zapravo priprema za život".

Prije 10 godina su on i Filip Ude bili europsko srebro i bronca. Isto žele ponoviti i na još većoj pozornici..

"Već za dvije i pol mjeseca slijedi Svjetsko prvenstvo u Dohi gdje možda uspijemo napraviti nešto slično", zaključio je Seligman.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider