Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
maksimalna suradnja

Putin dao 'mig': Rusija će 'uništiti' one koji su ju doveli na loš glas

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko u petak je najavio kako bi mnogi visoki dužnosnici u ruskom sportu mogli biti otpušteni zbog velike dopinške afere koja trese ruski sport, poglavito atletiku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve to dogodit će se s ciljem da uspije odobrovoljiti čelnike Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) koji su kao moguću kaznu najavili čak i zabranu nastupa ruskim atletičarima na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine.
 

"Predsjednik Putin nam je dao upute da napravimo sve kako bismo stvorili novi anti-dopinški sustav koji bi vratio povjerenje međunarodne zajednice, a to uključuje i ponovnu analizu i proučavanje činjenica", rekao je Mutko.

Osim otpuštanja vodećih ljudi Ruskog atletskog saveza, Mutko je najavio i kreiranje nove Ruske anti-dopinške agencije, te moguće podizanje krivičnih prijava protiv osoba koje su bile uključene u kulturu sustavnog dopingiranja.

Ipak, Mutko je izjavio i kako se prema Rusiji ne bi trebao provoditi poseban tretman, već bi se Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) trebala pozabaviti i onim zemljama koje u potpunosti ignoriraju borbu protiv dopinga.

"Mi smo u borbi protiv dopinga uložili smo golema sredstva, što niti jedna druga država nije bila sposobna. Predsjednik Putin nam je dao jasne upute kako bismo pronašli zajednički jezik s međunarodnim organizacijama, a ja ću to i učiniti, ja ću surađivati s njima čak i po cijenu da otpustimo sve uključene", dodao je Mutko koji je odbio mogućnost vlastite ostavke zbog ove afere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider