Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Miks zvijezda i mladih

VIDEO Žestoke pripreme za Euro: Sve miriše na legendarni Portugal

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti i rukometaši otvorit će godinu velikih natjecanja. Barakude će Europsko prvenstvo početi slijedeći vikend, a nekoliko dana kasnije na Euro u Poljskoj odlazi i hrvatska rukometna reprezentacija. Pod vodstvom novog izbornika novu godinu započeli su radno. Okupili su se već prvog dana 2016., a koliko naporno rade u svojem taboru u Ivanić-Ggradu provjerila je naša ekipa.

"Ove godine smo se okupili na Novu godinu što je još jedan dokaz da smo se stvarno primili posla i jedva čekamo da sve krene", ističe najveći hrvatski adut Domagoj Duvnjak.

A da nema zabušavanja brine se stara garda: legendarni dvojac Metličić - Balić. Dobro, više Pero nego Ivano.
"On je ionako bio dosta iz sjene, ali sigurno da je jako dobra stvar da je ovdje tu s nama. Mislim da to zasad jako dobro funkcionira", kaže Metličić.

Hoće li tako funkcionirati i na terenu? Najveća zvijezda momčadi puna je optimizma.
"Stvarno smo pomladili ekipu, ima dosta novih dečki. Ali, to su sve igrači koji igraju odlično u svojim klubovima, i koje svi mi već znamo dugo", kaže Duvnjak.

Osnovni cilj je ostvariti izravan plasman na Olimpijske igre. Za što će trebati uzeti zlato. Ili srebro ukoliko Francuzi osvoje tron.
"Treba biti oprezan i ozbiljan. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti Rio. Naravno da bismo svi voljeli, tako da iskreno se nadam da ćemo ostvariti taj cilj", kaže Duvnjak.

Bit će ovo prvo natjecanje bez dugogodišnjeg kapetana Igora Vorija. Marino Marić trebao bi biti njegov nasljednik.
"Vrijeme je došlo da mi probamo, da nastavimo tim putem. Naravno da će biti teško nadomjestit takve kvalitete, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da možemo to napravit", ističe Marić.

Ovaj miks dokazanih zvijezda i mladog, nadolazećeg vala i Metličića je podsjetio na situaciju uoči legendarnog svjetskog prvenstva u Portugalu 2003.
"Mi smo bili puno gore, bili smo posljednji nakon 2002. prvenstva u Švedskoj, ali ovdje je ipak vrlo dobra ekipa, ekipa koja želi. To je ono najvažnije da dođemo do nečeg s čime bismo se svi bili zadovoljili", kaže Metličić.

A do toga im predstoji još puno prolivenog znoja, jer izbornik Babić ovako težak tempo namjerava držati još dobrih 10 dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider