Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pobjeda bez Mandalinića

PPD Zagreb srušio Veszprem nakon 16 godina!

Zagrebaši kao da su morali otići u barokni grad kako bi uzeli skalp mađarskom sastavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 14. kola regionalne SEHA lige rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su u Varaždinu mađarski Veszprem 27:23, te nakon 16 godina stigli do pobjede protiv finalista Lige prvaka iz prošle sezone.

Zagrebaši su sjajno otvorili utakmicu. Poveli su 4:0, te do konca poluvremena uspješno održavali prednost (13:10). U drugom dijelu gosti su uspjeli izjednačiti (16:16), no domaćin je zabio dva gola za vodstvo 18:16. U 52. minuti momčad Silvija Ivandije je imala i pet golova prednosti (22:17), a tri minute prije kraja Zagreb je ponovo stigao do pet pogodaka prednosti (25:20) i prednost je do kraja održao.

Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su kapetan Zlatko Horvat s pet, odnosno Dobrivoje Marković i Luka Šebetić sa po četiri pogotka. Ivan Stevanović briljirao je s 14 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Dragan Gajić sa sedam, odnosno Momir Ilić sa četiri gola, dok je Roland Mikler imao sedam obrana.

Trener PPD Zagreba Silvio Ivandija za utakmicu u Varaždinu nije mogao računati na od ranije ozlijeđenog Domagoja Pavlovića, a zbog lakših ozljeda susret su propustili i Stipe Mandalinić, te Lovro Jotić. Kod gostiju zbog ozljeda nije bilo naših Ivana Sliškovića i Mirka Alilovića, kao ni Cristiana Ugaldea i Blaža Blagotinšeka.

Na ljestvici vodi Vardar sa 32 boda iz 12 odigranih utakmica. Meškov je drugi sa 26 boda (13 utakmica), PPD Zagreb je treći sa 25 bodova iz 11 utakmica, a Veszprem je četvrti sa 22 boda iz 10 utakmica.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 11. kola SEHA lige, u utorak 13. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu ugostit će makedonski Vardar.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider