Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rudić - hrvatski Bolt

Pogledajte kako je Pavić nasmijao Alilovića: Jedini smo s tri zlata...

Predvođena najboljim trenerom svijeta hrvatska vaterpolska reprezentacija na dominantan način osvojila je zlatnu olimpijsku medalju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michael Phelps, Usain Bolt, Chris Hoy, Missi Franklin, članovi su olimpijskog Dream Teama... To su planetarni junaci proteklih Igara u Londonu. Ali, Hrvatska ima jednog koji im može stati uz bok. Ratko Rudić - šest olimpijskih medalja, jedna kao igrač, pet kao izbornik, od toga četiri zlata. Ratko Rudić - hrvatski Bolt.

Rudić je doveo hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju do europskog i svjetskog zlata, a sada i do olimpijskog. Je li to kruna velike karijere? „Mislim da jeste jer je smo do zlata došli na jedan dominantan način. Osvojio sam puno toga, od europskih, svjetskih i olimpijskih medalja, ali malo kad je to bilo na ovakav dominantan način“, kazao je hrvatski stručnjak kojem je jedinom pošlo za rukom osvojiti tri zlatne medalje s tri različite reprezentacije.

„Naravno da sam jako zadovoljan s ovim rezultatom, ali serijom rezultata koje smo napravili u posljednjih nekoliko godina. Ovo je kruna našeg rada. Olimpijska medalja ima veće značenje od samog sportskog rezultata. Teže je do nje doći, više se cijeni, ima važnost koja ide van sportskih okvira. Meni je posebno drago što smo do zlata došli sa superiornom igrom, i to od prve do posljednje utakmice. Sve protivnike smo dobili na vrlo uvjerljiv način“, zaključio je Rudić.
A što kaže, vjerujem da ćemo se složiti, najbolji vaterpolski vratar na svijetu, hrvatska „hobotnica“ – Josip Pavić.

„Najmanje je bitno tko je najbolji, a najvažnije je da mi sada slavimo osvojenu zlatnu medalju. I to zajedno s rukometašima koji su nam ispunili želju – nisu gledali finalnu utakmicu jer su i sami igrali utakmicu za medalju“, kazao je Pavić zagrljen sa svojim kolegom na vratima rukometne reprezentacije Mirkom Alilovićem. Hrvatska je na cijelom turniru igrala briljantno, posebice u obrani.
„Znali smo da smo dobri i da smo bolji od svih, ali da ćemo biti baš ovako dominantni, da ćemo ih sve ubiti obranom, to baš i nismo očekivali. Ovako ispada još slađe jer znamo da se obrana igra sa srcem i voljom prije svega. Nama hvalu Bogu toga nije nedostajalo.“

Vaterpolisti su prva hrvatska momčad koja je uspjela objediniti europsku, svjetsku i olimpijsku titulu.
„Jedina smo do sljedećeg Europskog prvenstva u rukometu“, dobacio je Pavić i izmamio smiješak Alilovića. Taj detalj pokazuje koliko je zajedništvo vaterpolista i rukometaša, ali i svih ostalih hrvatskih olimpijaca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider