Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odbojkašice bez izbornika

Na prvu, neobična ostavka: Ali, cijela priča ima prizvuk skandala

Hrvatske odbojkašice bez izbornika su otputovale na Europsko prvenstvo u Gruziju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo, ali s igračicama nije otišao i dugogodišnji izbornik Miroslav Aksentijević koji je do prije tri dana s njima trenirao.

On je podnio ostavku iz osobnih razloga, a Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza je ostavku i prihvatio. No, čini se kako cijela priča ima prizvuk skandala.

Službenu verziju ponudila je direktorica HOS-a Valentina Bifflin, a neslužbena nudi priču kako je izbornik možda prekoračio odnos igračica - trener.

Sada već bivši izbornik tijekom četvrtka se nije javljao na pozive.

Za komentare nisu raspoložene ni igračice, ni sadašnje, a ni bivše. Upit o cijelom slučaju poslali smo i DORH-u koji nam je odgovorio kako nisu upoznati sa slučajem. Sigurno je da ova priča uoči odlaska na Europsko prvenstvo ne koristi nikome, a najmanje će pomoći novom izborniku Igoru Lovrinovu, koji je preko noći preuzeo reprezentaciju. Prije dva dana posjetili smo igračice na treningu na Mladosti i baš tog popodneva na treningu se nije pojavio izbornik Aksentijević. Iako je priča unutar reprezentacije i tada bila poznata izjave nisu otkrivale probleme.

"Stvarno nemam ni jedne primjedbe, atmosfera je odlična, cure se trude i radimo, eto drugo nam ne preostaje", poručila je kapetanica Samanta Fabris.

Nadovezala se Ana Grbac:

"Mislim stvarno da se dobro radi i da smo ekipa unutar terena i van terena i nadam se da ćemo to pokazati u najboljem svjetlu još malo."

Miroslav Aksentijević u hrvatsku odbojku stigao je 2007. kada je sa varaždinskim klubom dvaput bio prvak Hrvatske. Postao je potom i izbornik ženske reprezentacije s kojom je 2009. bio na Europskom prvenstvu, a godinu dana poslije i na Svjetskom prvenstvu u Japanu. I sve vrijeme dok je bio trener u Hrvatskoj o njemu su uvijek govorili u najboljem svjetlu

"Ozbiljan trener, muči nas na treninzima i ne volimo ga. Naravno da se šalim, naš izbornik je jedan od boljih izbornika koje ja sam ikada imala, mlad je pun je ambicija", govorila je svojedobno Sanja Popović.

Što god da se dogodilo, ili nije, sigurno je da cijela priča šteti svima: i igračicama i savezu i reprezentaciji, a najviše Miroslavu Aksentijeviću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider