Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odluka u zraku

Gdje će igrati Medveščak? Alternativa KHL-u je samo jedna

Hokejaši Medveščaka još uvijek ne znaju u kojoj će se ligi natjecati u sezoni 2017./2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak četvrtu sezonu u nizu igra u KHL-u, drugoj najjačoj ligi na svijetu.

Trenutno su Medvjedi, nakon 50 odigranih utakmica, na 11. mjestu u Zapadnoj konferenciji sa 62 osvojena boda, a osma pozicija, posljednja koja vodi u doigravanje i koju drži finski Jokerit, bježi im 13 bodova.

U idućih mjesec dana Medveščaku slijede dvije paralelne "utakmice". U jednoj će pokušati na ledu ostvariti plasman u play-off, a u drugoj će čelnici kluba osluškivati što se događa po pitanju prijave za nastup u KHL-u i u sezoni 2017./2018.

"Kao i svake godine od ulaska u KHL, Medveščak je predao zahtjev i sve potrebne garancije za nastup momčadi u EBEL i EBYSL prvenstvu. Uz KHL prvenstvo to je za Medveščak jedina odgovarajuća opcija. Hoće li Medveščak iduće sezone nastupati u EBEL-u ili KHL-u, ovisi o brojnim elementima, a ponajviše o financijama i geopolitičkim zbivanjima. Odluka o tome gdje će se Medveščak natjecati iduće sezone bit će poznata krajem veljače ili u ožujku. Zasad smo u KHL prvenstvu i iznimno smo zahvalni i ponosni da se kao hrvatski klub možemo natjecati u ovom visoko kvalitetnom prvenstvu", poručili su iz Medveščaka.

Rusi odlučuju

U prijevodu, ukoliko Rusi odluče da im je Medveščak i dalje zanimljiv, te shodno tome pokriju većinu budžeta Medvjedima, i iduće sezone u Ledenoj dvorani igrat će se najbolji svjetski hokej mimo NHL-a.

Ako ne bude tako, Medveščak će se vratiti u EBEL i nadmetati se s klubovima iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke i Italije.

Dodajmo kako, nakon domaćeg poraza od Avtomobilista, Medvjedi u idućoj utakmici ugošćuju Jugru iz Hanti Mansijska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider