Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vraćaju li se Alilović i Čupić?

Červarov povratnički intervju: Otkrio najveći motiv i najavio razgovore

Povratnik na klupu hrvatske rukometne reprezentacije dao je intervju za Novu TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lino Červar je nakon sedam godina izbivanja opet izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Trener s kojim je Hrvatska zadnji put bila u finalu jednog velikog natjecanja (EP u Austriji 2010.) za Dnevnik Nove TV podijelio je svoje dojmove.

Evo, vraćate se na svoju najdražu funkciju, to nikada niste skrivali, ali kakvog Linu Červara navijači sad mogu očekivati? Onakvim kakvim ga pamtimo ili ste se ipak u međuvremenu ponešto promijenili?

"Pa da, promijenio sam se, ali ima u meni uvijek ono djetinjasto, znatiželjno, željno dokazivanja. Kažu da čovjek ne stari ako prihvaća izazove. Malo se moram šalit na svoj račun, ali u svakom slučaju: da, moram reći da sam još uvijek gladan uspjeha."

"Ako najavimo lov na zlato, nećemo ga osvojiti"

To je lijepo jer zapravo vas i očekuje jedan veliki izazov. Europsko prvenstvo, i to u Hrvatskoj. Znamo da na tom prvenstvu Hrvatska nikada nije osvojila zlato. Što kažete, što poručujete navijačima - lov na upravo tu medalju koja nedostaje?

"Ako budemo samo o tome razmišljali, onda ga sigurno nećemo osvojiti. Mi moramo razmišljati o našoj igri, o radu, da bude kvalitetniji nego što je bio, da bolje igramo, da ispravljamo greške, a onda ćemo biti nagrađeni velikim uspjehom. Ili dobrim uspjehom."

Zanimljivo, potpisali ste ugovor sa Savezom na godinu dana, što znači da će daljnja suradnja ovisiti o upravo o rezultatu na Europskom prvenstvu. Jeste li možda očekivali značajniju podršku, u vidu dugoročnijeg ugovora?

"Dobro ste me potakli. Ja mislim da nama nedostaje u mnogim područjima života hrabrosti. Da se suoče s odgovoršnoću."

"Snosim najveću odgovornost"

"Ja mislim da ako nema rezultata, ne pokažemo se dobrim na Europskom prvenstvu, pa šta bi ja trebao još raditi? Ja prvi moram dati primjer, da se trener mora povući, ja sam najodgovorniji, ja sam okupljam oko sebe moje pomoćnike, ja uzimam, biram igrače, ja određujem taktiku i prema tome ja snosim najveću odgovornost."

Kako procijenjujete kvalitetu vaše nove momčadi?

"Pa, najveći mi je motiv što su rekli da nisu oni baš na vrhu svjetskog rukometa, da ima nekoliko reprezentacija koje su bolje, da je to slabija generacija od ove prijašnje. E, to me motivira!"

Jesu li vaši prethodnici mogli ostvariti bolje rezultate?

"Ja ne bih ništa loše o mojim prethodnicima, to su bili na kraju krajeva moji igrači, moji pomoćnici, pa kakav bi ja to bio njihov vođa ako bi ih kritizirao? Oni su napravili dobre stvari isto. Pokušavam pozitivno izvući od čovjeka, a ne njegove nedostatke."

Razgovarat će s Alilovićem, Čupićem...

Namjerava li te vratiti neke igrače koji su ispali iz reprezentativnog kadra poput Alilovića i Ćupića...?

"Pa ne bih ja baš sve otpisao. Razgovarat ću s njima, da li u njima postoji ta želja i volja da se podrede timu, da daju sve od sebe? Da li su spremni sprovesti taktičku zamisao koja pred njima će biti? Dakle, da li u njima postoji tog pobjedničkog mentaliteta?"

Na kraju intervjua izbornik je poručio:

"Hvala i vama i naravno, želio bih i vi da mi date podršku, što ne sumnjam, da shvatimo da je reprezentacija svih građana Hrvatske, nema djeljenja, nema ništa. Na nama je velika odgovornost da opravdamo povjerenje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider