Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Čudesna priča

Ivica Kostelić - junak s četiri olimpijske medalje!

Ivica Kostelić rođen je u Zagrebu 23. studenog 1979. godine. Svoju iznimnu karijeru započeo je rezultatima u dječjim natjecanjima, a sve je krenulo pobjedom u veleslalomu u slovačkoj Vratni 1992. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uspjeh je ponovio dvije godine kasnije na istoj stazi, pa krenuo u seriju pobjedama u Sloveniji, Italiji i Francuskoj. Nastavio je s uspjesima prešavši u juniorsku konkurenciju, u kojoj osvaja brončanu medalju u kombinaciji 1997. godine u Schladmingu, dokazujući još jednom ogroman talent. Ivica je bio jedan od najmlađih sudionika jer na Svjetska juniorska prvenstva dolaze 20-godišnjaci.

Ivica Kostelić osvojio svoje četvrto olimpijsko srebro: 'Ovo je velika nagrada!'

Deseta olimpijska medalja čudesnih Kostelića

Prvi olimpijski nastup u Salt Lake Cityu 2002. godine proslavio je odličnim 9. mjestom u veleslalomu, a na idućim Zimskim olimpijskim igrama 2006. u Torinu osvaja srebrnu medalju u kombinaciji. Bilo je to prvo olimpijsko odličje za hrvatski zimski sport u muškoj konkurenciji. Slalomsku je utrku završio na 6. mjestu. Dolaskom u Torino Ivica je prštao od samopouzdanja, sa snažnim motivom da ostvari svoj dugogodišnji san: Olimpijsku medalju!

Početak osvajanja olimpijskih medalja!

I uspio je. Na svom prvom pojavljivanju na stazi kombinacijskog spusta i slaloma u dvije vožnje, nije kalkulirao: bio je 14. nakon spusta, nakon prvog slaloma drugi te konačno, nakon drugog slaloma, ostao je na drugom mjestu i osvojio srebrnu medalju. U Vancouveru 2010. godine, uz srebrno odličje u superkombinaciji, osvaja srebro i u svojoj najjačoj disciplini, slalomu. U veleslalomu je bio 7., a u superveleslalomu 16. Ivici je pošlo za rukom obraniti srebrnu medalju iz Torina i ponoviti uspjeh. Hrvatski skijaš je bio deveti nakon spusta, ali se petim vremenom u slalomu probio do postolja. Kao što je navedeno, Ivica u Vancouveru osvaja srebro i u svojoj najjačoj disciplini, slalomu. U prvoj vožnji je s 58 stotinki zaostatka imao četvrto vrijeme, ali je u drugoj vožnji uspio poboljšati plasman te doći do prvog odličja u slalomu na Olimpijskim igrama.

Na svojim četvrtim ZOI u Sočiju 2014. stigao je i do četvrtog srebra, a trećeg uzastopnog u kombinaciji. Nakon spusta je držao sedmo mjesto sa 93 stotinke iza Norvežanina Kjetila Jansruda, da bi trećim vremenom u slalomu stigao do drugog mjesta ukupno sa 34 stotinke iza iznenađujućeg pobjednika Švicarca Sandra Vilette. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider