Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uvjerljivo do naslova

Slovenka osvojila spustaški globus: Tek sedma u povijesti s ovim ostvarenjem

Štuhec je prije Aspena imala 97 bodova prednosti ispred Talijanke Sofie Goggie, no 26-godišnja Mariborčanka u SAD-u nije kalkulirala - došla je do sedme pobjede ove sezone i četvrte u spustu te potvrdila naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska skijašica Ilka Štuhec osvojila je mali kristalni globus Svjetskog kupa u spustu nakon što je pobijedila i u zadnjoj utrci sezone u Aspenu.

Štuhec je prije Aspena imala 97 bodova prednosti ispred Talijanke Sofie Goggie, no 26-godišnja Mariborčanka u SAD-u nije kalkulirala - došla do sedme pobjede ove sezone i četvrte u spustu te potvrdila naslov. Lindsay Vonn je bila druga na utrci s zaostatkom od 66 stotinki, dok je Goggia bila treća s 1.03 sekundi zaostatka te nakraju 137 bodova iza Štuhec u poretku spusta.

Slovenka je tek sedma skijašica u povijesti koja je iste godine postala svjetska prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa u spustu, a do ove sezone nije imala nijednu pobjedu. Mariborčanka ima i globus iz alpske kombinacije, a priliku za treći naslov imat će u četvrtak u superveleslalomu, gdje uoči zadnje utrke vodi s 15 bodova više od Tine Weirather.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider