Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliko priznanje

VIDEO Hrvatska domaćin Europskog prvenstva 2018. godine!

Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše koje će se 2018. godine održati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču, odlučio je EHF na kongresu u Dublinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je bila jedini kandidat za organizaciju EURA 2018. Bit će to peto veliko rukometno natjecanje kojemu će Hrvatska biti domaćin nakon Europskog prvenstva za rukometaše 2000., Svjetskog prvenstva za rukometašice 2003., Svjetskog prvenstva za rukometaše 2009. te nadolazećeg Europskog prvenstva za rukometašice koje će se održati ove godine zajedno s Mađarskom.

Infrastruktura namijenjena Svjetskom prvenstvu 2009. godine dugoročno se ipak isplatila. Samo, ovaj put Zadar i Osijek neće nažalost imati priliku pratiti rukometne utakmice, što je velika šteta zato što je na Višnjiku ipak veća dvorana nego u Poreču ili Varaždinu, a Osijek je grad koji jako voli rukomet.

Naravno, ne treba ništa oduzimati ni Varaždinu i Poreču, ali šteta je da se nije našlo prostora i za njih u ovoj priči. No tako je kako je, sad se treba okrenuti što boljoj organizaciji, a četiri godine za to moraju biti i više nego dovoljne jer osim estetskih poteza, ne treba ništa previše obavljati, dvorane su tu.

U Zagrebu će se igrati finale, što ne čudi jer Arena prima 15 200 gledatelja, Spaladium u Splitu 11 tisuća, dvorana u Varaždinu 5200 i Žatika u Poreču 3500. Uvjereni smo da će biti pune svaku utakmicu sve četiri! (VLM / Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider