Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Biti ili ne biti

Francuzi potvrdili prvo mjesto, Island ostao u igri za drugi krug

Domaćini Svjetskog rukometnog prvenstva izgledaju nezaustavljivo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska rukometna reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu u skupini A Svjetskog prvenstva. Francuzi su s 35:24 (16:11) pobijedili Rusiju i time i matematički potvrdili prvo mjesto.

Rusi nisu imali nikakve šanse protiv raspoloženih domaćina u čijim redovima glavne zvijezde nisu briljirale, ali jesu oni koji su inače u drugom planu.

Tako je Adrien Dipanda s osam golova predvodio francuske strijelce, sedam je postigao Kentin Mahe, a pet Nedim Remili.

Thierry Omeyer je upisao pet, a Vincent Gerard šest obrana.

Kao prvoplasirana reprezentacija skupine A Francuska će u osmini finala igrati protiv četvrte reprezentacije iz skupine B, a to bi mogao biti Island koji je svoju prvu pobjedu upisao protiv Angole.

Završilo je 33:19 (16:8) za Islanđane koji su ovom pobjedom ostali u igri za drugi krug.

Gudjon Valur Sigurdsson s osam, Arnor Thor Gunnarsson (sedam) i Bjarki Mar Elisson (šest golova) bili su najefikasniji u redovima Islanđana, dok je Sergio Avelino Lopes postigao osam pogodaka za Angolu.

Island će u posljednjem kolu igrati protiv Makedonije koja je već osigurala drugi krug i ukoliko pobijedi Lazarova i društvo s pet bodova će se kao trećeplasirani plasirati u osminu finala i automatski izbjeći Francuze.

U tom slučaju bi Makedonija i Tunis bili poravnati s po četiri boda, ali bi Makedonci prošli dalje jer su slavili u međusobnom ogledu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider