Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Fantela i Marenić europski prvaci u jedrenju!

Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) novi su europski prvaci u klasi 470, nakon što su posljednjeg dana EP-a uspješno obranili prednost stvorenu prethodnih dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fantela i Marenić imali su solidnu prednost u odnosu na ostale europske posade, međutim s obzirom da su za poslijepodne bila predviđena još dva plova, nisu se mogli opustiti. Kako je vrijeme odmicalo, napetost je rasla na jezeru Traunsee, no bilo je sve izvjesnije da se neće jedriti, što se u konačnici i dogodilo.

Nakon što je u nedjelju ujutro odjedren jedan plov, poslijepodne ipak nije bilo vjetra, tako da se više nije jedrilo. Nešto prije 15 sati suci su oglasili da je prvenstvo završeno i hrvatsko slavlje u Austriji moglo je početi.

Fantela i Marenić prvi su hrvatski osvajači europskog zlata u nekoj od olimpijskih klasa nakon više od 30 godina. Minski Fabris (Labud, Split) 1978. godine bio je europski prvak u klasi Finn i to je bilo naše zadnje europsko zlato u olimpijskim klasama. Usto, hrvatske posade dosad još nisu imale seniorsku medalju s europskih i svjetskih prvenstva klase 470. Mladi 23-godišnjaci Šime Fantela i Igor Marenić ispisali su ovoga tjedna nove stranice povijesti hrvatskog jedrenja

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider