Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prva od dvije presudne utakmice

Bila je to idealna najava za rukometni klasik, a sada slijedi 'blockbuster'

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je još jednu odličnu utakmicu. Kauboji su s 34-24 pregazili Makedoniju i, čini se, uhvatili vrhunac forme pred najvažniji dio prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Forma se podigla u najvažnijem trenutku, jer već danas slijedi okršaj protiv najvećih rivala, Francuza. Veseli odlična igra u obrani i razigranost u napadu, pa izbornik Babić i njegova momčad samopouzdano očekuju jednu od dvije presudne utakmice u lovu na polufinale.

Nakon Islanda, naši rukometaši odigrali su nadahnutu utakmicu i protiv neugodne Makedonije. Na očito zadovoljstvo naših, a tugu makedonskih navijača. Uz razigranog Marina Marića, sjajan je ponovno bio naš dosad najkonzistentniji igrač, Manuel Štrlek, dok je nezaustavljiv bio Ivan Slišković koji je bio stopostotan sa šest pogodaka iz šest pokušaja.

I sada slijedi još jedan 'blockbuster' s Francuzima. Utakmicu je najavio legendarni kapetan Petar Metličić.

"Nema se što pametno za reći. Igramo protiv protivnika koji nam je tradicionalni rival zadnjih godina. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, ali to ne znači ih nećemo pobijediti u subotu", izjavio je Babićev pomoćnik.

Još vijesti

Sjeća se današnji pomoćnik izbornika svih 'ratova' s Francuzima.

"Bilo je svega i svačega, ali to su bile teške utakmice. Svaka je imala nešto posebno. Francuzi su uvijek specifični i nikada nisu dali razviti lijepi rukomet. Ali ja mislim da bi se mi mogli suprotstaviti nekim njihovim receptom njima", rekao je Metličić.

Rak rana u tim dvobojima redovito nam je bio Nikola Karabatić. Evo kakvu utakmicu očekuje francuska superzvijezda.

"Hrvatska dobro igra u obrani, agresivni su, Mirko dobro brani. To je vrlo dobra i opasna ekipa i morat ćemo pripaziti. Mislim da će sutra pobijediti ona ekipa koja će bolje igrati u obrani, tu će biti razlika'', objasnio je Karabatić.

Pred nama je tako još jedan rukometni klasik. Nadamo se ovoga puta: s hrvatskim 'happy endom'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider