Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Uvijek specifični'

Metličić se sjetio 'ratova' s Francuzima: 'Sada bi mi mogli koristiti njihov recept'

Veliki rukometni obračun s Francuzima najavili su pomoćni trener Metličić i pivot hrvatske reprezentacije Marić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tauron Arena u Krakowu poprište je i druge utakmice drugog kruga natjecanja za hrvatske rukometaše, ujedno i najvažnija do sada. Razloga je više. Prvi je da je to susret ključan za mogući plasman u polufinale, a drugi je veliki rivalitet.

Našim Kaubojima neće biti lako. Bit će to utakmica u kojoj će se sukobiti dvije čvrste, agresivne obrane, ali i dvije reprezentacije s najvećim brojem postignutih pogodaka na ovom prvenstvu. Ono u čemu je hrvatska reprezentacija složna je da u susret ulaze puni samopouzdanja pa što bude.

Trener hrvatske reprezentacije i nekadašnji zlatni reprezentativac Petar Metličić najavio je susret s Francuzima te se osvrnuo na dosadašnju igru Hrvatske.

"Nema se što pametno za reći. Igramo protiv protivnika koji nam je tradicionalni rival zadnjih godina. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, ali to ne znači ništa. Dolazimo u dobrom momentu forme, puni samopouzdanja i neopterećeni", optimistično će Metličić:

Još vijesti

"Ono što smo do sada napravili je bilo dobro. Pokazale su se neke novi stvari, lepršavo smo igrali, a obrana je bila čvrsta. Promovirali smo neke igrače koji do jučer nisu bili u prvom planu i imamo dosta debitanata. Nećemo se zadovoljiti time. Želimo odigrati dobru, pravu mušku utakmicu. Želimo biti rival Francuzima i nastojat ćemo držati ih što duže u šaci. Pokušat ćemo što dulje parirati."

'Nikad nisu dozvoljavali lijep rukomet'

Prisjetio se potom Pero trenutaka svojih utakmica protiv Francuza te istaknuo što krasi protivničku igru.

"Bilo je svega i svačega, ali to su bile teške utakmice. Svaka je imala nešto posebno. Francuzi su uvijek specifični i nikada nisu dali razviti lijepi rukomet, uvije se igralo s puno prekida i čvrstim obranama. Ne dozvoljavaju protok lopte i dovode te do nervoze zbog koje radiš ishitrene šuteve koje, pak, Omeyer odlično brani."

"Mislim da bi se upravo s tim njihovi receptom mogli im suprotstaviti. Bez obzira na sve, znamo da su vrlo brza momčad. Ako budemo puno igrali šest na šest imat ćemo problema. Tu ih ne možemo pobijediti. Ako budemo agresivni i fanatični i ako budemo trčali, mislim da imamo šanse. Igraju 3-2-1 i 3-3 na trenutke i bit će sigurno teško", naglasio je Metličić.

Marić: Čvrsta obrana je najvažnija

Pivot Marino Marić svjestan je činjenice da će biti vrlo teško za ovu mladu Hrvatsku, ali ističe da se ne predaju do zadnje sekunde.

"Derbi protiv Francuza s kojima imamo dugu tradiciju, ali to nije ista utakmica kao što su bile one koje su igrali Pero, Ivano... Sada smo tu mlađi klinci, iza nas su duže i naporne klupske sezone, a i oni imaju nekoliko novih igrača. Moramo igrati čvrstu obranu, to je najvažnije. Mi smo okrenuli na pozitivu i puni smo samopouzdanja. Takvi se idemo suprotstaviti tim famoznim Francuzima pa što nam Bog da. Ponekad se dogodi iznenađenje. Mislim da ćemo svi gledati jednu uzbudljivu utakmicu."

Tko će slaviti u rukometnom klasiku?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider