Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vratila se zlatna olimpijka

Sandra Perković stigla u Dubravu: 'Pokazali smo tko smo i što smo'!

Zlatna hrvatska olimpijka Sandra Perković vratila se u domovinu s Olimpijskih igara u Londonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sandra Perković sletjela je u Zagreb oko 17.00, gdje joj je priređen svečani doček. Međutim, ono pravo tek je počelo. Mnoštvo razdraganih ljudi priredilo je Sandri sjajan doček u Dubravi, gdje je hrvatska atletičarka pristigla oko 19.20 te zajedno s oduševljenim sugrađanima zapjevala 'Ružu Hrvatsku'.

"Došli smo u London, pokazali tko smo i što smo, te osvojili zlato", rekla je Perković, zahvaljujući svima koji su joj pomogli da ostvari taj cilj.

"Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom atletskom savezu, mom klubu Dinamo Zrinjevac i gradu Zagrebu s gradonačelnikom Milanom Bandićem", istaknula je olimpijska pobjednica u bacanju diska.

U večeri karijere, pred prepunim Olimpijskim stadionom u Londonu Sandra Perković - do nogu je potukla žestoku konkurenciju. Hicem od 69 metara i 11 centimetara, srušila je hrvatski rekord i Hrvatskoj donijela četvrtu zlatnu olimpijsku medalju na ljetnim olimpijskim igrama.

 

 

 

 

"Ova medalja Sandri i meni nije neočekivana. Čestitam, sada i javno, Sandri na superiorno osvojenom zlatu. Bacila je disk duže nego što su jučer bacili dečki, a to je rijetkost", kazao je Ivančić, podsjetivši da je olimpijska pobjednica Sandra Perković postavila novi hrvatski rekord, bacivši disk 69,11 metara.

"Budemo li radili u miru i dobrim uvjetima, obećavam da ova medalja neće biti zadnja", dodao je Ivančić.

Najbolji hitac u karijeri bacila je onda kad je bilo najvažnije. Više od metar i pol bolja od druge Piščalnikove, svjetska prvakinja Janfeng Li morala se zadovoljiti broncom. Suze su nezaustavljivo tekle, zagrljaj s trenerom Ivančićem rekao je sve.

Nakon pobjeda nad smrtonosnom sepsom i šestomjesečnom dopinškom suspenzijom, nedavna londonska borba činila se kao lak zadatak. Još u juniorskim kategorijama Sandra je briljirala, što je 2010. prepoznao i Europski atletski savez. Titulom europske prvakinje okitila se dvaput, a sjajnu formu uoči Londona potvrdila je osvajanjem Dijamantne lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider