Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pred velikom karijerom

Čudo od igrača: Boris Krčmar hrvatski je pikado Ronaldo!

Boris Krčmar svjetski je prvak i to u pikadu. Ta titula vrhunac je njegove karijere, a osvojena je u Zadru na prvenstvu koje se održava ovih dana. Boris je godinama radio kako bi postao svjetski prvak u igri koju mnogi smatraju samo razonodom. No, njegov uspjeh svjetskog prvaka u pikadu neki već uspoređuju s trenutačno najskupljim svjetskim nogometašem Ronaldom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrepčanin Boris Krčmar postao je prvi svjetski prvak u elitnoj disciplini 501, nakon što je u finalu pobjedio odličnog Slovaka.

'To nije bila mala stvar, to je bio moj san. Pripremao sam se za to 3 mjeseca svakodnevno, što fizički, što trenirajući pikado,' priznao je Boris Krčmar.

Da je riječ o velikom talentu, pokazuje i to da Boris pikado igra tek 3 godine, dok inače, kažu upućeni, igrači ovakve rezultate postižu tek nakon 15-ak godina igranja. Ipak kaže Boris, najvažniji su trud i upornost.

'Treba tu puno treninga, mirna glava i ruka, koncentracija, fizička sprema je tu jako bitna.'

Novi svjetski prvak nada se i profesionalnoj karijeri, a posljednje dvije godine na Europskom prvenstvu, pikado-reprezentacija predvođena Borisom osvajala je srebrne medalje.

'To je recimo kao da ste nogometna ekipa koja ima jednog Ronalda ili jednog Messija, znaci dragulj koji treba brusiti,' kaže Željko Đođo, potpredsjednik hrvatskog pikado saveza.

A brušenje ovakvog igrača zasad - obećava mnogo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider