Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Je li moguće?!

Totalno ludilo: Preokrenuli uz tri gola za 34 sekunde!

Utakmicu s pregršt golova obilježio je nevjerojatan preokret.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Chicaga napravili su čudesan preokret u domaćoj 6:3 pobjedi nad Coloradom, u kojem su zaostatak od 1:3 za samo 34 sekunde s tri pogotka preokrenuli u vodstvo koje su do kraja dvoboja samo povećali kao i svoju bodovnu prednost u odnosu na najbliže pratitelje u Zapadnoj konferenciji NHL-a.

Chicago je poveo pogotkom Patricka Kanea, da bi gosti s dva gola Mihaila Grigorenka i jednim Svena Andrighetta poveli 3:1 i s tim rezultatom dočekali posljednjih deset minuta utakmice.

No, uslijedio je blitzkrieg domaće momčadi koja je pogocima Jonathana Toewsa, Richarda Panika i Artemija Panarina postignutima u razmaku od samo 34 sekunde preuzela vodstvo. Do kraja utakmice su mrežu Colorada pogodili još jednom Toews i Marcus Kruger za konačnih 6:3, čime su Blackhawksi stigli do 99 bodova i osigurali svoje mjesto u doigravanju.

Chicago je uvjerljivo najbolja momčad Zapadne konferencije, a u borbi za najbolji učinak u ligi za samo jedan bod mu bježe Washington i Columbus, dvije vodeće momčadi Metropolitanske divizije i Istočne konferencije. Columbus se pobjedom u New Jerseyju sa 4:1 prvi put u klupskoj povijesti domogao 100 bodova tijekom regularne sezone, a do kraja im je ostalo još 11 utakmica borbe za Presidents' Trophy koji osvaja momčad s najboljim učinkom u 82 utakmice osnovnog dijela sezone.

Osim spomenutih Washingtona i Chicaga, najveći suparnici Blue Jacketsima na putu prema tom cilju bit će i aktualni NHL prvaci Pittsburgh Penguinsi koji su sa 4:0 pred svojim navijačima svladali Floridu. Kapetan  Pingvina Sidney Crosby postigao je hat-trick te sa 40 pogodaka izbio na čelo najboljih strijelaca u ovoj sezoni, dok se sa 80 bodova (zbroju golova i asistencija) izjednačio s do tada vodećim igračem po učinkovitosti, napadačem Edmontona Connorom McDavidom. Vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury po 44. put u karijeri je zaključao svoja vrata i obranio 21 pokušaj gostujućih hokejaša.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider