Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stipe, sretno! Ali...

Červaru se ovo neće svidjeti: Loša vijest za reprezentativne ambicije

Ono o čemu se u posljednje vrijeme nagađalo sad je dobilo i službenu potvrdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaš Stipe Mandalinić potpisao je ugovor s rukometnim klubom Füchse Berlin na tri i pol godine i to će mu biti prvi inozemni angažman, objavio je u utorak njegov dosadašnji klub PPD Zagreb.

Füchse Berlin i PPD Zagreb uspjeli su u kratkom roku dogovoriti visinu odštete, a Mandalinić će se priključiti berlinskim Lisicama već sljedećeg tjedna čime će zasigurno nezadovoljan biti Lino Červar. On je, naime, priželjkivao prvotni scenarij prema kojem bi Mandalinić barem do kraja ove godine ostao u Zagrebu, izbjegao žestoki ritam koji ga čeka u Bundesligi i bio što spremniji za Europsko rukometno prvenstvo na kojem Červar puno očekuje od Mandalinića.

Lino navijao za (privremeni) ostanak

Budući da Marko Mamić od prelaska u Kielce ima malu minutažu u napadu, a Ivan Slišković se polako vraća nakon mononukleoze, za očekivati je da će Mandalinić biti prvi Červarov izbor na poziciji lijevog vanjskog u napadu. Stoga je jasno zbog čega je izbornik priželjkivao da Stipe ostane u Hrvatskoj još neko vrijeme, ali eto, želja mu se nije ispunila.

Mandalinić je za PPD igrao punih šest sezona, a prije toga je u karijeri nastupao za RK Karlovac i RK Split. Stalni je član hrvatske rukometne reprezentacije, a do sada se u karijeri okitio kadetskim europskim zlatom u Crnoj Gori 2010., juniorskim svjetskim srebrom u Turskoj (najbolji lijevi vanjski i MVP turnira) 2012. godine te seniorskom broncom iz Španjolske 2013. godine.

"Na Stipu gledamo kao na naše dijete. Došao nam je prije šest godina kao golobradi mladić, a sada odlazi kao izgrađena ličnost i kompletan rukometaš. Želimo mu se zahvaliti na tome što je svakoga dana bez iznimke pokazivao svoje sportske i ljudske kvalitete i što je u proteklih šest godina osvjetlao obraz sebi, svojoj obitelji, ali i rukometnom klubu PPD Zagreb. Stipi želimo svu sreću u daljnjem razvoju karijere, neka ga zaobiđu ozljede i neka osvoji još puno velikih sportskih trofeja", izjavio je glavni menadžer kluba Božidar Jović, kazavši kako momčad PPD neće patiti zbog odlaska Mandalinića.

"Na ovakvu ponudu nismo mogli ne reagirati"

"Na toj poziciji imamo iskusnog Damira Bičanića i nadolazeću zvijezdu Mateja Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta i zadataka u napadačkom segmentu. Podsjećam da mi čekamo i Domagoja Pavlovića da se vrati treninzima nakon jedne neugodne ozljede stoga smo i više nego dobro pokriveni na poziciji lijevog vanjskog", zaključio je Jović.

Direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković osvrnuo se na financijski dio ovog transfera.

"Naša je realnost da u ovome trenutku nismo mogli zadržati Mandalinića. Pojavila se ponuda na koju mi, u sadašnjoj financijskog situaciji, nismo mogli ne reagirati, a tu je i stavka da će sam igrač dobiti višestruko veća primanja od onih koja je imao u Zagrebu" , dodao je Šupuković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider