Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Cliff Diving

Borba za naslov prvaka u skokovima s litice

Red Bull Cliff Diving svjetska turneja u velikom stilu dolazi u svoj prvi posjet Tajlandu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu 26. listopada na otoku Hong u tajlandskoj pokrajini Krabi održat će se finalni krug natjecanja nakon kojeg će biti proglašen novi svjetski prvak, a u igri za prestižni naslov ostala su još samo dvojica skakača - Rus Artem Silchenko i aktualni prvak Britanac Gary Hunt.

Iako je Hunt nakon otkazivanja natjecanja u Brazilu u završnicu ušao sa 120 bodova prednosti pred Silchenkom, Rus mu je u proteklih nekoliko dana vrlo eksplicitno dao do znanja da to ništa ne znači. Na Tajlandu su već održana prva 4. kruga natjecanja nakon kojih Silchenko ima sitnu, ali možda vrlo bitnu prednost pred subotnji finalni krug.

Jedinstveno natjecanje koje svojim konceptom pomiče granice ekstremnih sportova, u ovogodišnjoj svjetskoj seriji obišlo je neke od najljepših svjetskih lokacija i vrtoglavo visokih, prekrasnih litica. Kad se tome pridodaju i skokovi s tih istih litica, visine osmerokatne zgrade, ne čudi zašto svaki skok, pri kojem skakači bez ikakve zaštitne opreme dosežu brzinu i do 90 km/h riskirajući tako vlastiti život, rijetko koga ostavi ravnodušnim.



Silchenko je posljednje tri sezone završio među vodećom trojkom, u odličnoj je formi i izuzetno motiviran. Hoće li svrgnuti s trona aktualnog vladara visokih litica znat ćemo u subotu 26. listopada.

Više informacija na www.redbullcliffdiving.com.

Red Bull Cliff Diving svjetska serija 2013, ukupni poredak:

1. Artem Silchenko | 472.80 bodova
2. Gary Hunt | 459.15 bodova
3. Orlando Duque | 456.40 bodova
4. Andy Jones | 454.50 bodova

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider