Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Ponosni na sugrađane"

Varaždin - grad hrvatskih izbornika šampiona: Uz Dalića, ima ih još nekoliko

Zbilja je nevjerojatan broj stručnjaka u raznoraznim sportovima koji su iz baroknog grada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok u petak je u Gradskoj vijećnici primio izbornike hrvatskih reprezentacija s varaždinskom adresom te istaknuo da Varaždin ima najviše izbornika po glavi stanovnika.

Na gradonačelnikovom prijemu bili su izbornik nogometne reprezentacije, doprvaka svijeta, Zlatko Dalić, izbornik reprezentacije koja je osvojila teniski Davis Cup, Željko Krajan, izbornik savate reprezentacije Predrag Šimunec, izbornica stolnoteniske reprezentacije Tian Yuan, koja je prije 19 godina došla u Varaždin, izbornica kuglačke reprezentacije Darinka Bunić, te Mario Rodeš, koji je dio tima svog sina, skijaša Istoka Rodeša.

I to nisu svi varaždinski izbornici jer na prijemu nisu bili izbornici hrvačke reprezentacije Alen Runac odnosno karate reprezentacije Esad Garibović.

Podsjetivši na povijesne uspjehe hrvatskih sportaša u 2018. godini, ponajprije nogometaša i tenisača koje su vodili varaždinski izbornici, ali i pojedinačne poput pobjednika Svjetskog kupa u BMX biciklizmu mladog Varaždinca Marina Ranteša, gradonačelnik Čehok naglasio je kako su varaždinski izbornici i sportaši najbolji veleposlanici jer svuda ističu iz kojeg grada dolaze.

Krajan: Kvaliteta nije uvijek presudna, nekad treba imati i malo sreće

"Varaždinci su ponosni na svoje sportske sugrađane. To se vidjelo i po dočecima Daliću i Krajanu. Sve su to ljudi koji su potekli, koji su svoje sportske uspjehe ovdje ostvarivali, koji su sa svojim trenerskim pozivom počeli u našim dvoranama i na našim igralištima. Oni su svuda s ponosom isticali da su Varaždinci, pa i kad nisu rođeni ovdje kao naš Dalić. Ali, uvijek ističu da sve što su postigli u sportu mogu zahvaliti našem gradu", rekao je Čehok te dodao da Grad Varaždin može s ponosom reći da ima najviše aktivnih sportaša i najviše prvoligaša u odnosu na broj stanovnika.

Zlatko Dalić je istaknuo je kako niti jedan grad u svijetu nema toliko izbornika i sportskih uspjeha. O drugom mjestu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kazao je da kvaliteta hrvatskih nogometaša nikad nije bila upitna, samo je trebalo od njih napraviti momčad. Izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan dodao je kako je uspjeh nogometaša bio poticaj i ostalima.

"Oni su nam dali dodatnu motivaciju, svi smo više vjerovali u sportska čuda. Nama se čudo dogodilo, imali smo kvalitetu, ali ona nije uvijek presudna. Treba imati i malo sreće, koju nije imali dvije godine ranije u finalu u Zagrebu pa je osvajanje naslova u Francuskoj dobro došlo da zaliječimo rane", rekao je Krajan.

Spomenuti su i odlični slalomski rezultati Istoka Rodeša u Svjetskom kupu, koji je izborio plasman među 30 najboljih skijaša. Izbornik savate reprezentacije Predrag Šimunec naglasio je svjetske i europske naslove hrvatskih boraca, a izbornica stolnoteniske Tian Yuan da je ovdje došla kao igračica, ostala u Varaždinu i Hrvatskoj te da sa zadovoljstvom vodi reprezentaciju. Izbornica kuglačke reprezentacije podsjetila je veliki uspjeh mladih hrvatskih kuglačica.

"Djevojke su prošlogodišnje svjetske juniorske prvakinje, osvojile su 19 medalja. One mogu napredovati u reprezentaciji i želja nam je u svibnju u Češkoj osvojiti medalju na svjetskom seniorskom prvenstvu", kazala je Bunić.

Na prijemu u Gradskoj vijećnici bio je i Denis Mladenović iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina koji je najavio izradu strategije razvoja sporta u Varaždinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider