Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slijedi par dana odmora

Svjetsko prvenstvo u veslanju: Damir Martin izborio četvrtfinale samaca

Martin je suvereno kontrolirao situaciju u utrci, na 1500 metara je imao samo pola sekunde zaostatka za vodećim Poljakom Natanom Wegrzycki-Szymczykom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijski doprvak u samcu, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheimu zauzevši drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Martin je suvereno kontrolirao situaciju u utrci, na 1500 metara je imao samo pola sekunde zaostatka za vodećim Poljakom Natanom Wegrzycki-Szymczykom i gotovo pet sekundi prednosti ispred trećeg Turčina Onata Kazaklija, a kako su u četvrtfinale prolazila prva dvojica naš reprezentativac nije jurio pobjedu već se ograničio na čuvanje drugog mjesta. Ciljem je prošao u vremenu 7:11.05 minuta, 5.26 sekundi iza Poljaka, a 2.35 sekundi ispred Turčina.

Četvrtfinalne utrke samaca na programu su u srijedu od 13:17.

Ranije u nedjelju četvrtfinale su izravno izborili i Luka Radonić u konkurenciji lakih samaca te braća Martin i Valent Sinković koji su imali najbolje vrijeme kvalifikacija u u dvojcu bez. I njihove četvrtfinalne utrke na programu su u srijedu.

Kroz repesaž će mjesto u polufinalu pokušati izboriti hrvatski ženski četverac u sastavu Marcela Milošević, Bruna Milinović te Ivana i Josipa Jurković, koje su svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojile peto mjesto, a samo su dvije najbrže posade izravno izborile polufinale. Repesaž za ženske četverce na rasporedu je u utorak.

Sestre Izabela i Žana Krakić će plasman u četvrtfinale ženskih dvojaca morati pokušati izboriti u repesažu. One su u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojile zadnje, peto mjesto.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider