Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uh, kakav nastup...

Senzacija u Kitzbühelu: 19-godišnji Norvežanin šokirao sve, dva Hrvata u drugoj vožnji

Ove nedjelje u kultnom austrijskom zimovalištu vozi se sedmi slalom sezone Svjetskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u Kitzbühelu u iznenađujućem je vodstvu Lucas Braathen, a nastup u drugoj osigurala su i dvojica hrvatskih skijaša: Elias Kolega i Filip Zubčić.

Epilog je to koji nitko nije očekivao, jer Braathen je imao visok startni broj (34) i vjerojatno ni sam nije mislio da bi u trenutku prolaska kroz cilj mogao preuzeti vodstvo od dotadašnjeg lidera, Švicarca Daniela Yulea.

Međutim, neustrašivi Norvežanin se bacio na glavu i za 33 stotinke nadmašio Yuleovo vrijeme.

Tako je mladić kojemu je dosad najbolji rezultat  peto mjesto (iz paralel-veleslaloma u Alta Badiji otprije mjesec dana) sada došao na prag prve pobjede u karijeri. Vidjet ćemo hoće li u drugoj vožnji izdržati pritisak...

U drugoj vožnji bit će ludnica

Od hrvatskih predstavnika najbolji startni broj imao je Istok Rodeš koji je kao 23. krenuo u prvu vožnju, ali nije uspio doći do cilja jer je u gornjem dijelu staze napravio jednu pogrešku i izletio.

Elias Kolega je startao 30., odskijao vrlo dobro i u trenutku kad je ušao u cilj bio je sporiji od Yulea za 97 sekundi. Budući da je u međuvremenu Braathen preuzeo prvo mjesto, Kolegin konačni zaostatak za vodećim iz prve vožnje iznosi sekundu i 30 stotinki što mu je dovoljno za 24. poziciju.

Filip Zubčić je napokon napredovao na FIS ljestvicama i imao je broj (33) s kojim je mogao napasti stazu. To je i učinio, bio je brži i od Kolege te se nalazi na 20. mjestu, s 1.11. sekundi zaostatka za Braathenom.

Hrvatska je u Kitzbühelu imala ukupno petoricu predstavnika, ali osim Rodeša, ni Matej Vidović ni Samuel Kolega se nisu plasirali u drugu vožnju.

Druga vožnja počinje u 13:30, a s obzirom da se nakon prve 30 najboljih nalaze u razmaku manjem od sekundu i pol, za očekivati je spektakl i veliku neizvjesnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider