Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EHF reagirao

Skandal u rukometnoj Ligi prvaka: Slovenci rasistički vrijeđali igrača Barcelone

Ovog vikenda vidjeli smo jedan pomalo nestvarni rezultat, ali i ružne scene u najjačem klupskom rukometnom natjecanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u drugom kolu rukometne Lige prvaka razmontirala Celje Pivovarnu Laško45:21.

Razvoj događanja na parketu, gdje su Španjolci već do poluvremena stvorili prednost od osam golova (21:13), nije ostavio ni najmanji prostor za neko iznenađenje kojem su se nadali slovenski navijači koji su doputovali u Kataloniju podržati svoj klub.

Frustrirani zbog golemog poraza, Slovenci su rasistički vrijeđali Barcelonina desnog vanjskog Diku Mema.

Francuski reprezentativac postigao je četiri gola, a slovenski navijači na njemu su, vidjevši da utakmica odlazi u smjeru teškog debakla, na njemu iskalili svoj bijes.

Barcelona u subotu stiže u Zadar

Celje će sigurno biti kažnjeno, a o svemu se oglasila i Europska rukometna federacija (EHF).

"Europska rukometna federacija osuđuje sve oblike rasizma, diskriminacije i netolerancije. Ponašanje kojemu je cilj diskriminacija ili rasno zlostavljanje bilo kojeg igrača, službenika ili gledatelja ne tolerira se ni na jednoj utakmici pod okriljem EHF-a. U europskom rukometu nema mjesta takvom ponašanju. Primili smo izvješće o pojavi rasističkih pojava i sad istražujemo što ćemo poduzeti", poručili su iz EHF-a.

Inače, Barcelona i Celje Pivovarna Laško nalaze se u istoj skupini Lige prvaka s hrvatskim prvakom PPD-om Zagreb, a baš u idućem kolu Barcelona stiže u Hrvatsku. PPD Zagreb ove će subote, 28. rujna, biti domaćin u utakmici koja će se igrati u zadarskom Višnjiku, a nadamo se da neće biti nikakvih ružnih scena kakve su se dogodile na utakmici u Barceloni.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider