Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Grad ispunio obećanje

Napokon nova dvorana za gimnastičare: Prava nagrada za novo Srbićevo zlato

Niti dan odmora Tin Srbić nije uzeo nakon što se sa Svjetskog kupa u Dohi vratio sa zlatom oko vrata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša, gimnastičar Tin Srbić, vratio se s novim zlatom. Trijumfirao je na Svjetskom kupu u Dohi, a onda ga je kući dočekala nova sjajna vijest: napokon se otvara nova dvorana u Zagrebu.

Niti dan odmora Tin Srbić nije uzeo nakon što se sa Svjetskog kupa u Dohi vratio sa zlatom oko vrata.

"Bio sam mislim 2017. drugi, pa 2018. prvi i sad opet prvi, tako da mislim da mi Doha i tamošnji Svjetski kup očito dosta leži kao destinacija", izjavio je Srbić po povratku u Hrvatsku.

Trenirao u dvorani staroj 135 godina

Već za dva tjedna čeka ga Europsko prvenstvo u Poljskoj gdje je jedan od glavnih favorita, pa 22-godišnji Zagrepčanin uglavnom trenira dvaput na dan.

"Od osam ujutro do jedno četiri popodne smo tu u dvorani, između odemo nešto pojest, popit možda kavu, odmorit se malo i opet nazad na drugi trening. Tako da je to je ta neka rutina koju imamo."

Rutina je to koja mu je nakon senzacionalnog osvajanja naslova svjetskog prvaka na preči krajem 2017. donijela još pet zlata sa svjetskih kupova. Ti uspjesi još su veći kada se zna da je do njih stigao trenirajući u 135 godina staroj, neadekvatnoj dvorani u centru metropole. No i toj je nepravdi došao kraj.

Grad Zagreb gotovo dvije godine staro obećanje konačno je ispunio i u Lučkom uredio novi, potpuno opremljeni dom za gimnastičare.

"Dvorana izgleda stvarno super i u četvrtak je otvorenje i neću sad ići idući tjedan trenirati tamo da ne mjenjam okolinu uoči EP-a, ali čim se vratimo s Europskog prvenstva tamo počinjemo trenirati u Lučkom i to je to. Napokon smo evo uspjeli taj dio završit nekako."

Tokio kao sveti cilj

"Pokušali smo i mi snimiti novu dvoranu, ali nam je u sportskom centru Lučko rečeno kako je iz grada stigla direktiva da je kamerama zabranjen ulaz do četvrtka, kada će gradonačelnik Bandić prerezati vrpcu. No nema sumnje da će uvjeti kakve je zagrebačka gimnastika odavno trebala dobiti, biti od velike koristi i Tinu u pokušaju da ostvari svoj najveći san - plasman na Olimpijske igre u Tokio.

"Ja razmišljam o tome doslovno svaki dan kad imam vremena - neznam legnem doma na sat vremena i to mi je u glavi, da nastupam na Olimpijskim igrama. Nekako mi je teško o tome govorit dok znam da još nisam izborio plasman tamo i znam koliko je u gimnastici teško izboriti plasman na OI kad si ovakve zemlje kao što je Hrvatska jer imamo jedno mjesto preko svjetskih kupova tako da je stvarno jako teško, ali vjerujem da jednostavno sam dovoljno dobar da izborim finale i medalje."

U najboljim prečaškim godinama Srbić će biti na Olimpijskim igrama u Parizu 2024., no ovaj student strojarstva i brodogradnje već je jednom pokazao da i golobrad zna pokoriti svijet. Kako mu onda ne vjerovati da u Tokiju može - ponoviti isto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider