Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brazilski par

Sportsko-ljubavna priča: Napustio prvaka Europe kako bi igrao u istom gradu s djevojkom

Kraljevski su ga tretirali, ali on im se zahvalio i odlučio otići u puno slabiju ekipu.

Rukomet će, s obzirom da je izrazito kontaktni sport, vjerojatno među posljednjima doći na red za nastavak igranja nakon pandemije koronavirusa, ali to ne znači da klubovi miruju i ne pripremaju se za ono što će uslijediti. Dapače...

Na transferima se uvelike radi, a nedavno je dogovoren jedan prilično neobičan.

Najbolji brazilski rukometaš, desni vanjski Jose Toledo, napustio je aktualnog prvaka Europe Vardar i potpisao za rumunjskog prvoligaša Baia Mare.

Iz osvajača Lige prvaka u klub koji uopće ne igra Ligu prvaka

Vijest je to koja je u svijetu rukometa odjeknula kao veliko iznenađenje jer ne događa se baš svaki dan da iz osvajača Lige prvaka igrači odlaze u trećeplasirani klub u Rumunjskoj, koji ne igra i neće barem još godinu dana igrati u Ligi prvaka, budući da imaju veliki zaostatak za vodećim dvojcem. Tim više što je Toledo u posljednjih nekoliko godina jako puno napredovao i najbolje (rukometne) godine tek su pred njim (u siječnju je navršio 26).

Uostalom, dobro ga se sjećamo s lanjskog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj kada su Kauboji šokantno poraženi od Brazila u onoj utakmici gdje je Lino Červar forsirao napade bez vratara (Toledo je tada postigao tri pogotka).

Ljubav važnija i od sportskih i od financijskih motiva

No, Toledov motiv u ovoj priči nije bio ni sportski (u smislu da ga je privukao projekt Rumunja) ni financijski (na brojnim drugim adresama mogao je dobiti puno veći ugovor) već - ljubavni.

Njegova djevojka je Larissa Araujo, također rukometašica i brazilska reprezentativka koja je nedavno potpisala za Baia Mare. Larissa protekle tri godine igra u Rumunjskoj, nakon Magura Cisnadie i Universitatea Cluj-Napoce treća postaja bit će joj Baia Mare.

Kako bi mogao živjeti s djevojkom, Toledo se odlučio napustiti Vardar i otići na krajnji sjever Rumunjske. Imao je pozive i iz drugih klubova jer se sa svojim igrama u Wisli Plock i reprezentaciji Brazila isprofilirao kao odličan desni vanjski, ali sve je to odlučio ostaviti po strani i prednost dati zajedničkom životu s Larissom.

Jedini koji nisu s odobravanjem popratili njegov potez su Makedonci. Navijači Vardara bijesni su jer prije samo godinu dana došao je u njihov klub, dobio visoki ugovor i onda se teško ozlijedio te je propustio veći dio sezone. Sada, kada je trebao dati svoj obol u slaganju novog jakog Vardara zahvalio im se na suradnji i otišao u Rumunjsku...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider