Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lista je formirana

Hrvati sve bliže svjetskom vrhu: Veliki skok se dogodio, smiješi se novi pravi rezultat

Hrvatski slalomaši se nakon Sljemena okreću prema Švicarskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon lijepe berbe bodova u utrci na Sljemenu, hrvatski skijaši okreću se prema švicarskom zimovalištu Adelboden, gdje ih u nedjelju čeka novi slalom Svjetskog kupa.

Zahvaljujući činjenici što su čak trojica Hrvata na Sljemenu izborila drugu vožnju, u slalomu u Adelbodenu ćemo imati pet predstavnika.

I ne samo to, nego će dvojica od njih - Istok Rodeš i Matej Vidović - imati startni broj među 30.

Startni brojevi već se godinama određuju prema ustaljenoj praksi. Uoči svake utrke računa se koliko su skijaši osvojili bodova u proteklih (kalendarskih) godinu dana u toj disciplini. Na konkretnom primjeru slaloma koji će se u ovu nedjelju 13. siječnja održati u Adelbodenu, u obzir se uzimaju svi bodovi osvojeni u slalomu u Svjetskom kupi između 13. siječnja 2018. i 13. siječnja 2019. godine.

Rodeš starta 26., a u Madonni je krenuo 66.

Za najboljih 15 u tom poretku radi se ždrijeb, s tim da je prva jakosna skupina s brojevima od 1 do 7, a druga od 8 do 15.

Od brojeva 16 nadalje, skijaši startaju onako kako stoje u toj disciplini u proteklih godinu dana, a zahvaljujući dva sedma mjesta, onom u Madonni di Campiglio (gdje je imao startni broj 66) i na Sljemenu, Rodeš najbolje stoji od Hrvata. Probio se s ta 72 boda na WCSL listama do 26. mjesta i upravo će taj startni broj imati u Adelbodenu, dok će Vidović startati 29. Takvi startni brojevi sugeriraju da bi se mogao dogoditi novi dobar rezultat...

Onog trenutka kad i Rodeš i Vidović, a možda i još netko od hrvatskih predstavnika, počnu redovito ulaziti u druge vožnje, rast će njihov rejting, startni brojevi će biti sve niži, a onda će se moći pogledavati i prema pobjedničkom postolju.

Ovaj siječanj donosi još četiri slaloma. Nakon Adelbodena, 20. siječnja slijedi Wenger, potom 27. siječnja Kitzbuhel, a onda i 29. siječnja noćni spektakl u Schladmingu..

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider