Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kanađani i Amerikanci u reprizi finala iz Salt Lake Cityja

Za zlatnu medalju u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru borit će se reprezentacije Kanade i Sjedinjenih Američkih Država...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi polufinale SAD je rezultatski lako riješio u svoju korist nadigravši i svladavši finsku reprezentaciju 6-1, s time da je već nakon trinaest minuta igre bilo 6-0 za Amerikance koji su nešto kasnije saznali i protivnika u posljednjoj utakmici turnira.

Bit će to reprezentacija organizatora Igara koja je s 3-2 svladala Slovake koji u Vancouveru igraju sjajno, te se mogu pohvaliti pobjedama protiv hokejaški sila kao što su Rusija ili pak branitelj zlata iz Torina, Švedska.

Pogocima Patricka Marleaua, Brendena Morrowa i Ryana Getzlafa kanadska je reprezentacija povela s tri gola prednosti pred kraj druge trećine utakmice. Getzlaf je svoj gol, jedini u drugoj trećini susreta, postigao u trenucima kada je domaćin Igara imao prednost igrača više na ledu.

Lubomir Višnovskij i Michael Handzus najavili su iznenađenje u režiji Slovaka, no unatoč svoj sili udaraca prema vratima domaćina u zadnjem periodu igre do novoga nisu stigli, te će se za broncu boriti protiv finske reprezentacije.

Kanada i SAD igrali su finale Olimpijskih igara 2002. u Salt Lake Cityju, a zlatom su se tada okitili Kanađani.

ZOI, hokej na ledu, polufinale, muški:

SAD - Finska 6-1 (6-0, 0-0, 0-1)
Kanada - Slovačka 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

Finale:

Kanada - SAD

Za 3. mjesto:

Slovačka - Finska
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider