Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'čudan kriterij'

Razočarani Tucak iskreno priznao: Treba biti čovjek i reći - Srbija je bolja!

Izbornik vaterpolske reprezentacije nije bio zadovoljan nakon izgubljenog finala Igara od Srbije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Bolja je bila Srbija s 11:7.

Izbornik Ivica Tucak bio je vrlo razočaran konačnim rezultatom, jer je zajedno s igračima vjerovao u pobjedu. No priznao je da je Srbija dokazala da je zasluženo ovih posljednjih godina najbolja reprezentacija svijeta.

"Nema se što filozofirati. Treba biti sportaš i čovjek i priznati da je Srbija bolja od nas. Dobili su nas zasluženo. Pokušavali smo sve i jednostavno nije išlo. Razbili su nas šutevima izvana za koje smo se pripremali, ali nismo imali dovoljno koncentracije da se obranimo. Kvalitetnija su momčad. U prilog nam nije išao ni sudački kriterij. Mađarski sudac je bio nevjerojatan, no to je samo jedan od razloga. Srbija je bolja i točka".

"Ne mogu razmišljati da je srebro velika stvar. Sada mi je izuzetno žao. Željeli smo otići do kraja, no jednostavno se tako utrakmica poklopila. Moramo biti iskreni i reći da je ovo bio ciklus u kojem su dominirali. Napravili smo veliki rezultat, ali trenutno sam tužan".

"Pogled u budućnost? Sjajan. Imamo 10, 11 igrača koji su spremni za Tokyo. Još će stasati mladi igrači i mi ćemo i dalje imati sjajnu reprezentaciju", rekao je izbornik Tucak po završetku utakmice za HRT.

Andro Bušlje nije bio na razini na kojoj je bio u polufinalu potiv Crnogoraca.

"Srbi su zasluženo pobijedili jer su bili bolji u svim segmentima igre. Mi se nismo držali taktičkog dogovora iz svlačionice. U obrani nismo ginuli jedan za drugoga, a u napadu smo bili brzopleti. Srebro je ipak ogroman uspjeh ove generacije u koju su vjerovali samo nas 13 igrača i treneri i nitko više", kazao je Bušlje.

Ovo je treća hrvatska medalja na olimpijskim igrama. Nakon srebra iz Atlante 1996. godine i zlata iz Londona prije četiri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider