Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kvasina morao odustati

Odličan rezultat Đuraseka, favoriti pali 12 kilometara prije cilja

Varaždinac je olimpijsku utrku uspio završiti među 20 najboljih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek osvojio je odlično 18. mjesto u cestovnoj utrci na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, zaostavši 3:31 minute za Belgijcem Gregom Van Avermaetom (6:10:05) koji je postao novim olimpijskim pobjednikom.

Drugi hrvatski predstavnik i ovogodišnji pobjednik utrke Tour of Croatia Matija Kvasina zbog tehničkih problema s mjenjačem morao je mijenjati bicikl tijekom natjecanja te je na kraju morao odustati.

Kristijan Đuresek je odlično odradio vrlo zahtjevnu utrku dužine 237.5 km koja je sadržavala brojne uspone i spustove. Varaždinac je na kraju uspio završiti među 20 najboljih biciklista na Olimpijskim igrama, što je drugi najbolji plasman hrvatskih biciklista u cestovnim utrkama. Bolji je bio samo August Prosenik koji je 1936. godine na OI u Berlinu osvojio 13. mjesto.

Veliki pad pomeo favorite

Odluka o pobjedniku pala je u završnom sprintu, u kojem je Belgijac Van Avermaet nadmašio Danca Jakoba Fuglsanga, a pet sekundi iza ovog dvojca na cilj je stigao Poljak Rafal Majka koji je osvojio bronačno odličje.

Utrku je obilježio i pad skupine biciklista na završnom spustu 12 km od cilja, u kojoj su bili i favoriti za odličja poput Talijana Vincenza Nibalija, Kolumbijca Sergija Henaoa i Australca Richieja Portea. Bez odličja je ostao i Britanac Chris Froome. Dvostruki pobjednik Tour de Francea završio je na 12. mjestu.

Kontrolirana eksplozija brazilske policije

Tijekom utrke u blizini cilja na Copacabani odjeknula je snažna eksplozija, koja je uznemirila mnoge gledatelje, ali i bicikliste. No, radilo se o kontroliranoj eksploziji koju je izveo bombaški odjel brazilske policije kako bi uništio sumnjivu naprtnjaču koju je najvjerojatnije ostavio netko od brojnih beksućnika koji žive u Rio de Janeiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider