Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratka više nema

Novi posrnuli velikan u igri za Rakitića: Odlazi iz Barce, pitanje je samo kamo će

Hrvatski nogometni reprezentativac na izlaznim je vratima Camp Noua.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić, to je prilično sigurno, broji svoje posljednje mjesece u Barceloni.

Hrvatski reprezentativac već je dulje vrijeme nezadovoljan svojim statusom na Camp Nouu. Još proljetos davao je do znanja da je glavni okidač za njegovu frustriranost neadekvatna plaća, odnosno tražio je novi ugovor, s boljim uvjetima.

Pogriješio je što nije otišao ljetos

Povišicu nije dobio, ali je, kako se sada čini sve jasnijim, napravio pogrešku kad je odlučio ostati u Barci. Jer, u međuvremenu je nestao iz prvog sastava i preselio se na klupu, pa je njegova situacija postala sasvim nezavidna.

Kap koja je prelila čašu, pišu katalonski mediji, bila je Rakitićeva konferencija za medije koju je održao tijekom reprezentativnog okupljanja u Splitu uoči utakmice Hrvatska - Mađarska, kada je otvorio dušu i pričao kako ni on sam ne razumije zašto ne igra u Barceloni.

Rakitić o situaciji u Barceloni i tome zašto ne igra

Poslije takve kronologije događanja, povratka gotovo sigurno neće biti, pa ostaje tek pitanje hoće li Rakitić napustiti Barcelonu ove zime ili će pričekati ljeto.

I, naravno, kamo će otići. Svako malo se pojavljuju imena zainteresiranih klubova. U posljednje vrijeme kao glavni kandidat za njegovo dovođenje figurira Manchester United, a pak Talijani pišu kako ga želi - Milan.

Boban ga pokušava dovesti u Milan

Prema pisanju Calciomercata, Rakitić je velika želja Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana Vatrenih koji je skupa sa svojim nekadašnjim suigračem Paolom Maldinijem odnedavno glavni operativac Rossonera i čovjek koji pokušava vratiti slavni klub na stare staze slave.

"Moramo nastojati pojačati momčad kako bismo Milan vratili tamo gdje mu je mjesto. Neki iskusni igrači bili bi nam od velike koristi, ali znate da i tržište ima svoje određene zakonitosti", komentirao je Boban.

gol expired U 141 godini postojanja nijedan Hrvat na Old Traffordu, a u siječnju bi mogla doći dvojica divider

Nesumnjivo bi Rakitić bio veliko pojačanje za Milan, koji u Serie A tavori na 13. mjestu s devet bodova poslije sedam kola, ali velika prepreka Talijanima u ovom poslu mogao bi biti Manchester United.

Englezi sigurno Ivanu mogu ponuditi mnogo veću plaću negoli Milan. A na pragu 32. rođendana (kojeg će Rakitić proslaviti na proljeće), u vrijeme kad je do kraja karijere ostalo tek nekoliko godina, svakom nogometašu na svijetu visoko je na ljestvici prioriteta iznos plaće koju će dobivati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider