Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravi "sitniš"

Zapanjujući podatak: Znate li koliko je koštala Dinamova momčad koja je uništila Atalantu?

Dinamo je očitao lekciju klubu koji je prošle sezone završio treći u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom debitantskom nastupu u Ligi prvaka Atalanta se na Maksimiru provela kao bosa po trnju. Momčadi koja je prošle sezone završila treća u Serie A lekciju je očitao Dinamo, klub čiji igrački kadar prema Transfermarktu vrijedi dva i pol puta manje.

Još impresivniji od razlike u vrijednosti igrača jest pogled na odštete koje su Modri platili za 11-oricu nogometaša koji su sinoć istrčali u početnoj postavi.

Prema službeno dostupnim podacima, Dinamo je na odštete za sinoćnje prvotimce potrošio manje od šest milijuna eura. Preciznije rečeno, 5.845.000.

Vatrogasac koji je slavio s Modrima gol (Foto: Čitatelj GOL.hr-a) Vatrogasac koji je slavio s Modrima za GOL.hr opisao trenutak koji je postao hit: "Bio sam tako sretan..." divider

Najviše je stajao dolazak Petra Stojanovića, za njega su Mariboru iskrcali dva milijuna eura.

Po jedan milijun eura koštali su Bruno Petković (iz Bologne) i Mislav Oršić (iz Ulsana), za Emira Dilavera Lech Poznanu plaćeno je 800.000 eura. NK Zagreb za Dominika Livakovića dobio je 625.000 eura, Marin Leovac stigao je iz PAOK-a za 300.000 eura, a Dino Perić još prije šest godina doveden je iz Osijeka za 120.000 eura.

Bez odšteta stigli: Olmo, Theophile-Catherine, Ademi, Moro

No pravi bingo Dinamo je napravio s onim igračima za koje nije platio odštetu. Arijan Ademi već je godinama zaštitni znak maksimirskog kluba, stigao je 2010. besplatno, nakon što mu je istekao ugovor sa Šibenikom. Nikola Moro kao 11-godišnji dječak 2009. došao je iz Solina i u tom poslu službeno nije plaćena odšteta, već je Solinjanima pripala nekakva simbolična naknada.

Francuski stoper Kevin Theophile-Catherine došao je bez odštete iz Saint-Etiennea prije godinu dana (doduše, za odličnu plaću), a posebna je priča Dani Olmo. Genijalni Španjolac doveden je prije pet godina iz omladinskog pogona Barcelone, Dinamo mu je vjerovao, obećao mu pravilan razvoj i minutažu, što je Olmo sa svojom obitelji i prihvatio preselivši se u Zagreb. Ispao je to najbolji posao u povijesti Dinama jer, kad mladi veznjak bude odlazio, odšteta koju će Zagrepčani dobiti mjerit će se u desecima milijuna eura...

gol expired Saborski zastupnik bio je razrednik Oršiću: ''Pozlatili se svi izostanci koje sam ti opravdao'' divider

Dinamo je, dakle, deklasirao Atalantu s jedanaestorkom koja je nije koštala niti šest milijuna eura.

Primjera radi, Ruslan Malinovskyi, ukrajinski veznjak koji je sinoć ušao na poluvremenu, Atalantu je koštao 13.700.000 eura. Toliko su prije dva mjeseca za njega platili belgijskom Genku...

Vjerujete li da ovaj Dinamo može proći ovu skupinu?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider