Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uopće nije skup

Barca postigla konačan dogovor: Prvo pojačanje za iduću sezonu

Brazilski klub prekinuo je povuci-potegni koje je trajalo posljednjih tjedana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je početkom ove sezone dogovorila prvo pojačanje za novu sezonu. Njihov novi igrač postat će Yerry Mina, 23-godišnji stoper, koji će im se priključiti nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje se očekuje u kadru reprezentacije Kolumbije.

U cijeloj priči zapravo je novost ta da je Minin klub Palmeiras odbacio mogućnost da ga pusti u Barcelonu već u siječnju jer su Katalonci s Kolumbijcem potpisali ugovor još prije nekoliko tjedana.

Barcelonin interes za Minom pojavio se krajem prošle godine, a u veljači su platili Palmeirasu nepoznati iznos kako bi stekli pravo prvokupa za devet milijuna eura.

To pravo iskoristili su u drugoj polovici kolovoza ove godine kada su klubu iz Sao Paula platili spomenuti iznos. Tom prilikom dogovoreno je da će Mina stići na ljeto, ali Katalonci su se naknadno javili Brazilcima i zaželjeli da im se igrač priključi ove zime. Palmeiras je to odbio držeći u rukama sve pravne mehanizme protiv kojih Barcelona nije imala šanse.

Dugoročna zamjena za Mascherana

Tko je uopće Yerry Mina? Ovaj stasiti (195 centimetara) stoper počeo je igrati nogomet u klubu Pasto iz kojeg početkom 2014. godine prelazi u Independiente Santa Fe. Prije nešto više od godinu dana Palmeiras ga je kupio za tri milijuna eura, a idućeg će ljeta kao 24-godišnjak doći na Camp Nou.

Na njegovu angažmanu inzistirao je novi trener Ernesto Valverde s obzirom da Barceloni nedostaje svježine u obrani. Javier Mascherano iduće će ljeto imati 34 godine, a Thomas Vermaelen, koji se nikad nije ni nametnuo na Camp Nouu, 33. Obojici su najbolje igračke godine prošle i vrijeme je za pogled u budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider