Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urnebesno skandiranje

Hit-napadač Eura presudio: Trećeligaš izbacio Manchester City iz FA Cupa!

Umjesto rutinskog slavlja Građana, vidjeli smo fanatičnu borbenost domaćeg sastava koja je nagrađena pobjedničkim pogotkom pred kraj utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wigan je s 1:0 pobijedio Manchester City i plasirao se u četvrtfinale FA Cupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Pravu senzaciju priredila je trenutno drugoplasirana momčad League One (treći rang), a pobjednički pogodak postigao je Will Grigg u 79. minuti nakon pogreške gostujućeg braniča Kylea Walkera. Bio je to njegov sedmi pogodak u FA Cupu ove sezone i trenutačno je vodeći strijelac ovog natjecanja.

Da, to je onaj Will Grigg koji je bio hit Europskog prvenstva u Francuskoj prije dvije godine iako nije zaigrao niti minute za reprezentaciju Sjeverne Irske. No proslavili su ga tamošnji navijači skandiranjem 'Will Grigg's on Fire, Your Defence is Terrified' (Will Grigg razvaljuje, obrana vam je prestravljena). To skandiranje je zapravo izmislio jedan navijač Wigana nakon što ih je Grigg u sezoni 2015./2016. s 25 golova vratio u Championship, a tu "himnu" odmah su usvojili i sjevernoirski navijači.

Inače, Manchester City je od 45. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog oštrog starta isključen Fabian Delph. Međutim, Građani su i s igračem manje dominirali, imali su 27 udaraca i osam kornera, ali nisu uspjeli svladati Christiana Waltona.

Wigan je tako izbacio i trećeg premierligaša na putu do četvrtfinala. U prošlom kolu izbacili su West Ham, a prije toga i Bournemouth.

Zanimljivo, bilo je to i treća uzastopna pobjeda Wigana u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu protiv Cityja. Wigan je slavio 2013. u finalu, 2014. u četvrtfinalu, a sada u osmini finala.

Wigan će u četvrtfinalu igrati protiv Southamptona.

Ostali parovi su Manchester United - Brighton & Hove Albion, Leicester - Chelsea te bolji iz ogleda Swansea - Sheffield Wednesday protiv boljeg iz ogleda Tottenham - Rochdale.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider