Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispunio cilj i doviđenja

West Ham nakon Bilića: Moyes je sam otišao, važu između tri (dobro poznata) imena

Čekićari zbrajaju dojmove nakon turbulentne sezone u kojoj su uspjeli u glavnom naumu.

West Ham je sezonu Premierlige završio na 13. mjestu, strahujući sve do početka svibnja za ostanak u društvu najboljih.

David Moyes, koji je angažiran nakon otkaza Slavenu Biliću, ispunio je jedini cilj koji su pred njega stavili suvlasnici David Sullivan i David Gold. Kad je dolazio, Moyes je potpisao ugovor do kraja sezone, da bi nakon utakmice posljednjeg kola uzeo kratki time-out i priopćio kako odlazi iz kluba.

"Gospodin Moyes s dostojanstvom je i poštenošću bio naš menadžer, svi smo uživali radeći s njim. On i njegovi pomoćnici prihvatili su izazov i uspjeli okrenuti tešku situaciju u kojoj smo se nalazili. Zaslužuju veliko poštovanje. Kad su došli, inzistirali su na ugovoru od nekoliko mjeseci i sad su odlučili otići. Mi već radimo na dovođenju novog menadžera", stoji na službenoj stranici West Hama u zahvali Moyesu.

Engleski mediji pišu kako je potraga za Moyesovim nasljednikom sužena na tri dobro poznata imena.

Na Beniteza mogu zaboraviti

Prva je želja West Hama Rafael Benitez, ali to je ujedno i najmanje izvjestan scenarij. Benitez uživa veliko povjerenje svih u Newcastleu, koji se ove sezone uz njegovu pomoć vratio u Premierligu i završio na vrlo dobrom 10. mjestu.

K tome, ostaje najveće pitanje što mu to West Ham može ponuditi što već nema na St. James Parku. Godišnju plaću? Teško, jer bivši trener Liverpoola, Reala i Intera zarađuje pet milijuna eura po sezoni u Newcastleu, a u klubu ga žele zadržati i u sklopu pregovora za novi ugovor nude mu povišicu.

Fonseca ili Pellegrini?

Realnije je očekivati neko drugo lice na klupi Čekićara. Želja im je i Paulo Fonseca, portugalski stručnjak koji je prije dvije godine došao u Šahtar i dvaput osvojio duplu krunu. Fonsecu žele brojni klubovi, ne samo s Otoka, pa će West Ham morati biti i brz i izdašan u pregovorima.

Manuel Pellegrini treći je kandidat. Za razliku od Fonsece, on se ne bi morao prilagođavati na Premierligu jer je tamo već radio i s Manchester Cityjem 2014. osvojio naslov prvaka.

Ovaj Čileanac prepun je iskustva i radio je vrhunski posao s klubovima koji nisu ona top-razina. S Villarrealom je 2006. igrao polufinale, a s Malagom 2013. četvrtfinale Lige prvaka. Pellegrini je posljednjih godinu dana trener kineskog Hebei China Fortunea, ali zov Premierlige iznimno je jak i teško je vjerovati da bi odbio West Ham...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider