Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva nesreća za Atletico

Simeone na mukama zbog Vrsaljka: Velika prilika za Real

Velika prilika otvara se za Real u polufinalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko zbog ozljede lijevog koljena nije na popisu igrača Atletico Madrida za prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Real Madrida koja se igra u utorak na stadionu Santiago Bernabeu.

Vrsaljko u ponedjeljak nije trenirao na stadionu Reala, a nakon što je završio trening Atlético je objavio popis igrača na kojem se ne nalazi njegovo ime.

Hrvatski nogometaš je ozlijedio ligamente koljena 19. ožujka u prvoj minuti prvenstvene utakmice protiv Seville. Nakon toga je 20. travnja prvi put vježbao sa suigračima, no poslije je nastavo trenirati izvan grupe.

U subotu se Atléticu ozlijedio José Giménez koji je posljednje tri utakmice igrao na desnom beku, a u Leicesteru se bio ozlijedio Juanfran na utakmici Lige prvaka. Crveno-bijeli su tako ostali bez sve trojice igrača koji su igrali na poziciji desnog beka.

Kao potencijalno rješenje nameće se Lucas Hernandez koji je u ponedjeljak produžio ugovor s madridskim klubom. Iako primarno stoper ili lijevi bek, očekuje se da bi mogao pokrpati deficitarnu poziciju desnog beka.

"Znam tko će igrati na desnom braniču, bit će to igrač koji dosad nije igrao na toj poziciji. No, nogomet je momčadski sport i ekipa mora znati kako nadoknaditi izostanak važnih igrača", rekao je Simeone uoči prve utakmice Lige prvaka, te nastavio.

"Vjerujem da će od početka Real pokušati napraviti veliki pritisak i što prije zabiti gol. Možda krenu sa Iscom iza dva napadača, a možda na lijevom boku, umjesto Balea, bude Marco Asensio ili James Rodriguez. Na nama je da ritam igre usmjerimo tako kako nama odgovara i da iskoristimo prostor koji će ostati nepokriven. U ovakvim susretima pritisak je uvijek velik, no ja sam više nervozan prije utakmica protiv lakših protivnika, tada sam zabrinut hoće li igrači ispuniti ono što smo se dogovorili", zaključio je Simeone.

Prva utakmica na rasporedu je danas s početkom u 20.45.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider