Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako to?

Veliki potres u Rijeci: Dužni 18 milijuna eura, najbolji igrači žele otići!

Pod vodstvom Igora Bišćana Riječani su nanizali dobre rezultate, ali stvari ipak ne štimaju.

Rijeka nije odigrala svoj dvoboj 18. kola HNL-a, posljednji za ovu godinu. Gostovanje kod Slaven Belupa u Koprivnici moralo je biti odgođeno zbog napadalog snijega, igrat će se 30. siječnja, nekoliko dana prije nastavka prvenstva.

Početak priprema je zakazan za 2. siječnja, a nogometaši će dotad biti na odmoru.

Međutim, pitanje je s kakvim će snagama Igor Bišćan raspolagati na proljeće u borbi za visoke pozicije u HNL-u i finale Kupa. Naime, financijska situacija u Rijeci daleko je od idealne, novca nema kao ranijih godina pa se prvotimcima, piše Novi list, predlažu smanjenja postojećih ugovora koje Rijeka sve teže plaća.

Volpi sagradio pa im prodao kamp i stadion

Enorman uteg Rijeci je dug od čak 18 milijuna eura koliko moraju vratiti tvrtci Social Sport. Ta tvrtka u vlasništvu Gabrielea Volpija je izgradila stadion i kamp na Rujevici kojeg je prodala Rijeci koja nije imala potreban iznos za platiti pa je išla u realizaciju kredita.

Predsjednik i vlasnik kluba Damir Mišković je tijekom gostovanja u talk-showu Orlando na Kanalu RI, prenosi riječki Novi list, otkrio da klub kredit vraća, ali sporim tempom, te je preostalo za vratiti "nešto manje od 18 milijuna eura".

"Kredit je povoljan, vraćamo ga bez problema. Dobili smo fantastične uvjete, ne bojim se toga. Preostalo nam je za vratiti veći dio kredita, nešto manje od 18 milijuna eura. Budžet ćemo pokušati smanjiti na razinu od 10 milijuna eura, za borbu za vrh HNL-a je budžet od osam do 10 milijuna eura sasvim dovoljan", izjavio je Mišković.

Kako taj kredit stvara velike probleme u redovnom funkcioniranju, u Rijeci su primorani reagirati. Odlučili su prodati one igrače za koje dobiju zadovoljavajuću ponudu, a onima iz najvišeg platežnog razreda ponuditi nove, bitno smanjenje ugovore.

Hebera žele prodati

Što se prodajnog izloga tiče, glavni u fokusu je Heber. Odlični Brazilac u ovoj je polusezoni u HNL-u zabio devet golova i upisao pet asistencija, s Rijekom ima ugovor do 30. lipnja 2020., a tržišna vrijednost mu je procijenjena na tri i pol milijuna eura. Na Rujevici računaju kako će zainteresiranih zasigurno biti, a nedavno se u kuloarima spominjao Dinamo kao kandidat za njegovo dovođenje.

Od ostalih odlazaka izvjestan je onaj Srđana Grahovca, kojemu 31. prosinca istječe posudba iz kazahstanske Astane.

Gorgon i Žuta odbili smanjenje ugovora

Alexandru Gorgonu i Leonardu Žuti na ljeto istječu ugovori i Rijeka im je ponudila nove, s bitno manjom plaćom, što su obojica odbili, pa je sva prilika da će se i njih pokušati prodati ove zime.

Ugovori na ljeto istječu i Joau Escovalu i Dariju Čanađiji, kao i posudba Antonija Mirka Čolaka iz Hoffenheima. S Escovalom i Čanađijom Rijeka još ne zna što će, dok je u vezi Čolaka sve jasno - njega bi htjeli zadržati, ali ne po uvjetima koje su ranije dogovorili s Hoffenheimom. Jer, plaćanje odštete od milijun eura u ovom se trenutku za Rijeku čini kao Mount Everest...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider