Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lobiranje kreće

Velika bitka za Euro 2024.: Njemačka, Turska ili Skandinavci?

Prošlog ljeta imali smo europsku smotru u Francuskoj i sad već kreće lobiranje za prvu iduću kojoj se ne zna domaćin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je još prije četiri godine odlučila kako će se Europsko prvenstvo 2020. organizirati diljem Starog kontinenta, u 13 država, kako bi se obilježilo okruglih 60 godina od odigravanja prve europske smotre.

Tadašnji čelnik europskog nogometa Michel Platini istaknuo je kako će takva praksa biti jednokratna te da će se od 2024. Euro ponovno organizirati u jednoj ili dvije zemlje.

Domaćin tog natjecanja bit će određen u rujnu 2018. godine, a zasad je Turska jedina država čija je kandidatura i službeno potvrđena.

Nijemci bi Euro u 10 gradova, a prijavilo ih se 18

Uskoro bi im se mogla pridružiti i Njemačka. Naime, Njemački nogometni savez (DFB) raspisao je neobvezujući natječaj na kojeg se javilo čak 18 gradova, gotovo dvostruko više nego što je potrebno (10).

Interes su iskazali Berlin, Bremen, Dortmund, Dresden, Duesseldorf, Frankfurt, Freiburg, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Karlsruhe, Köln, Leipzig, Mönchengladbach, München, Nürnberg i Stuttgart, a tko će od njih ispasti, odlučit će Njemački nogometni savez sredinom rujna.

Osim Turske i Njemačke, čija je potvrda stvar formalnosti, spominje se i zajednička skandinavska kandidatura (Danska, Švedska, Norveška, Finska), kao i mogućnost da se sama za organizaciju natjecanja prijavi Nizozemska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider