Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debi protiv Barcelone

Iznenađujući odabir španjolskog velikana: Vodit će ih poznata braća!

Bivši engleski reprezentativac ostavlja se uloge komentatora i preuzima klub iz Primere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Valencije je Gary Neville, proslavljeni engleski reprezentativac kojemu će to biti prvi klub u trenerskoj karijeri.

"Valencia je postigla dogovor s engleskim trenerom Garyjem Nevilleom da vodi prvu momčad do 30. lipnja 2016.", stoji u priopćenju kluba na službenoj stranici.

Pomoćnik će mu biti Phil Neville - njegov brat koji je prije nekoliko dana imenovan za prijelazno rješenje nakon što je Nunho Espirito Santo u nedjelju navečer podnio postavku poslije poraza od Seville.

Iako su španjolski mediji pisali kako će novi šef stručnog stožera Šišmiša biti Frank Rijkaard ili Michael Laudrup, izbor je ipak pao na Nevillea starijeg, koji se nikad nije bavio trenerskim poslom već je posljednjih nekoliko godina bio gost-komentator na Sky Sportsu te kolumnist u Daily Telegraphu.

Tako će Valencia u potragu za boljom budućnošću krenuti s bratskim dvojcem koji ima zadatak instant probuditi momčad. Šišmiši su u posljednja dva kola Primere osvojili samo jedan bod i pali su na trenutnu devetu poziciju, a da stvar bude gore u idućem kolu stiže im zahuktala Barcelona koja gazi sve pred sobom.

Nema sumnje, braću Neville čeka vatreni debi...

Ipak, za očekivati je da će im posao barem pokušati olakšati predsjednik kluba, singapurski milijarder Peter Lim, koji u zimskom prijelaznom roku sigurno neće štedjeti kako bi pojačao momčad i upustio se u lov na četvrto mjesto i Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider