Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda Srninog Šahtara

Maribor izvukao bod na startu Lige prvaka, City furiozan, na Anfieldu remi

Kompletirano je prvo kolo najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu Lige prvaka u skupini E oba dvoboja završila su neriješenim rezultatom.

Liverpool i Sevilla su odigrali 2:2, a Maribor i Spartak Moskva 1:1.

Sevilla je na Anfieldu povela u 5. minuti golom Wissama Ben Yeddera nakon velike pogreške hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena. Hrvatski branič očajno je reagirao nakon ubačaja Escudera s lijeve strane, promašivši loptu koja je stigla do Ben Yeddera koji je ušutkao Anfield.

Redsi su izjednačili u 21. minuti golom Roberta Firmina, a do potpunog preokreta došlo je u 37. minuti kada je Mohamed Salah zabio za 2:1. Firmino je u 43. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je iz kaznenog udarca pogodio vratnicu. Kazna je stigla u 72. minuti kada je Correa izjednačio na 2:2.

VIDEO ----> Liverpool - Sevilla 2:2

Bez pobjednika je završio i drugi susret iz ove skupine. Maribor i Spartak Moskva su odigrali 1:1. Gosti su poveli u 59. minuti golom Aleksandra Samedova, a bod Violama donio je Damjan Bohar u 85. minuti.

Mario Pašalić je odigrao cijeli susret za goste, dok Matko Obradović nije nastupio za Maribor.

VIDEO ----> Maribor - Spartak Moskva 1:1

U skupina F Šahtar je u Harkivu pobijedio Napoli 2:1. Napoli otvorio sezonu s pet pobjeda u svim natjecanjima, ali je u Harkivu ostao bez bodova.

Domaćin je poveo 2:0 golovima Taisona (15) i Facunda Ferreyre (58). Milik je u 72. minuti realizirao kazneni udarac i tako vratio gostima nadu gostima, ali više nije bilo pogodaka. Darijo Srna je odigrao cijeli susret za Šahtar, dok Marko Rog nije nastupio za goste.

VIDEO ----> Feyenoord - Manchester City 0:4

Manchester City je rutinski odradio gostovanje u Rotterdamu pobijedivši Feyenoord 4:0. Gosti su već nakon 25 minuta vodili 3:0, a do kraja susreta zabili su još jedan pogodak. Golove su zabili John Stones (2, 63), Sergio Aguero (10) i Jesus (25).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider